fbpx

Les universitats es conjuren pels drets civils i la democràcia

Dilluns 11, membres de la majoria d’universitats catalanes tornaran a alçar la veu per denunciar la regressió democràtica que pateix l’Estat espanyol i posar el focus en la necessitat de defensar, ara i aquí, els drets civils i la democràcia.

Professors, estudiants, treballadors i representants de la majoria d’universitats catalanes, aglutinats en la plataforma Universitats Catalanes pels Drets Civils, faran un acte el proper dilluns sota el lema “El compromís social de les universitats: passat, present i futur”, organitzat per l’Associació Laude. L’acte es durà a terme a l’auditori del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra a partir de les 10.30 h i fins a les 13.30 h.

L’acte es dividirà en dos blocs. El primer, sota el títol de “Lluita antifranquista i repressió a la universitat”, i que comptarà amb la presència de Josep Ferrer, president de l’associació Laude; Agustí Colomines, historiador de la UB; Carles Castellanos, enginyer industrial i lingüista de la UAB; Gabriel Ferraté, exrector de la UPC i la UOC; i Blanca Serra, lingüista i exmilitant de la FNEC.

El segon bloc, “La universitat en defensa dels drets civils, avui”, comptarà amb Jordi Palou-Loverdos, advocat i consultor en resolució pacífica de conflictes i director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU; Mireia Boya, exdiputada del Parlament de Catalunya; Imma Tubella, vicepresidenta de l’associació Laude; i Tània Verge, síndica electoral de l’1-O.

La cloenda anirà a càrrec de Francesc Xavier Grau, secretari d’universitats i Recerca, i l’acte serà conduit pel periodista Vicent Partal.

Signatura d’un manifest
Al web de plataforma hi apareix un manifest, que està obert als membres individuals de la comunitat universitària, tant de centres ubicats a Catalunya com d’arreu.

Aquest document reafirma el compromís de la comunitat universitària amb els principis i les pràctiques democràtiques, així com amb la responsabilitat de salvaguardar la democràcia i promoure una cultura democràtica promovent principis com el diàleg, la sostenibilitat ambiental i social, els drets humans, el respecte mutu i la justícia social, etc.

Així, es convida totes les persones de la comunitat acadèmica de Catalunya i d’arreu a signar el manifest a través d’aquests formularis:

Anglès: https://universitiesmanifesto.assemblea.cat/signature.php

Català: https://universitiesmanifesto.assemblea.cat/signa.php