fbpx

Manifest: Quatre mesos de fred

Gràcies per no oblidar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, cap dia, QUATRE mesos! Gràcies per ser aquí! Manifestant-nos un cop més, ens expressem lliurement, políticament. Manifestant-nos, fem política. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó per manifestar-se, per fer política, per les seves idees. Gràcies, companys, per ser-hi sempre, per recordar a cada instant amb els vostres llaços grocs que hi ha gent a la presó. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart mantenen la seva fortales per tots aquests petits gestos i per les grans mobilitzacions i pels milers de cartes enviades a la presó de Soto del Real. Recordem un cop més la veritat, diem que tota aquesta persecució és injusta, basada en acusacions falses, amb mesures penals excessives, desproporcionades. Ho veu una immensa majoria de gent a Catalunya, ho diu cada vegada més gent a tot arreu. Ara fa pocs dies ho ha dit Amnistia Internacional. La causa de la llibertat sempre rebrà la solidaritat de les persones que són capaces de mirar el món amb ulls nets.

La repressió que ara patim afecta tota la democràcia, tothom en pateix i tothom en patirà. Si els drets fonamentals i les garanties judicials són vulnerats repetidament en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, si poden ser interpretats arbitràriament per un jutge, d’ara endavant qualsevol ciutadà podrà veure vulnerats els seus drets fonamentals i les garanties judicials, podrà ser interrogat i jutjat per republicà i independentista. Tenim quatre presos polítics a Soto del Real i a Estremera! Pensem també cada dia en Oriol Junqueras i en Quim Forn. Pensem cada dia en el nostre president i consellers legítims a l’exili. Farem costat sempre a tots els nostres representants polítics, ara perseguits per haver escoltat les urnes. Vam estar pendents aquest dimecres de Mireia Boya quan va haver de comparèixer davant del Tribunal Suprem. Estarem pendents els dies que ara vindran de Marta Pascal, Marta Rovira, Artur Mas, Neus Lloveras i Anna Gabriel.

L’Estat espanyol utilitza els seus tribunals per negar-nos, no ens escolta, no dialoga, no respecta la nostra veu a les urnes. Nega els nostres drets. Nega la nostra llibertat. Segueix una vella estratègia que l’ha conduït moltes vegades al desastre i la misèria. Els recordarem que ja poden intentar frenar-nos. Nosaltres som lliures, ens hem tornat més lliures des del 16 d’octubre, quan van fer entrar a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, dos homes de pau. Ens hem tornat més lliures perquè hi ha una majoria de gent que ja no consenteix a obeir aquest Estat. Continuarem tossudament alçats, sense violència, per no donar cap argument espuri als qui acusen Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i els tracten gairebé com si fossin terroristes. Som el moviment pacífic per la independència de Catalunya, per la República Catalana.

Demanem que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart surtin immediatament de la presó. També demanem l’alliberament d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Que s’acabi d’una vegada aquesta vergonya espanyola, pròpia dels temps més negres de la seva història. Cap democràcia priva de la llibertat a ningú per defensar les seves idees polítiques pacíficament. Això va de democràcia i la defensa de la democràcia ens tindrà sempre a punt a tots nosaltres, sempre als carrers!