fbpx

Primàries Catalunya obre el registre de votants per les municipals del 2019

La setmana passada, l’Assemblea Nacional Catalana, Primàries Barcelona i Primàries per la República van segellar un acord pel qual les tres entitats treballarien conjuntament, i sota el paraigües de Primàries Catalunya, per bastir llistes unitàries en el màxim nombre de municipis per garantir opcions reals d’aconseguir el màxim nombre d’alcaldies independentistes a les municipals del 2019.

Des d’avui, tothom qui ho vulgui ja es pot inscriure al registre de votants que Primàries Catalunya ha posat en marxa per a les Primàries Republicanes per a les eleccions municipals del 2019. Registrar-se és imprescindible per poder votar i triar les candidatures que s’aniran confegint i que l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit potenciar i/o impulsar.

La inscripció es pot fer aquíhttps://primariescatalunya.cat 

Amb aquesta iniciativa, es pretenen construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, en funció de la idoneïtat tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi. Aquest procés, obert i transparent, cedeix el protagonisme a la ciutadana, que tria lliurement i de manera oberta els seus representants, resta aquest protagonisme a les cúpules dels partits i obre l’espectre, i potencia així una renovació política.

Les primàries són obertes a tothom, a la ciutadania i als membres de formacions polítiques, convertint el procés en un exercici de transversalitat, que permetrà elaborar llistes inclusives i unitàries i augmentarà les opcions reals de guanyar alcaldies independentistes en ciutats clau.

Des de l’Assemblea, es considera que les primàries obertes són la via més directa per exigir el compliment dels programes electorals i tenir influència real sobre els partits per exigir-los unitat i l’aplicació del mandat de l’1 i del 27 d’octubre.

Cada usuari s’ha d’inscriure com a elector i, a partir del dia 17 de setembre caldrà que vagi fins a una territorial de l’ANC amb el DNI/NIE, per validar presencialment la inscripció telemàtica. En els casos on l’adreça d’empadronament i la del DNI/NIE siguin diferents, també serà necessari aportar el certificat d’empadronament de l’ajuntament. Aquesta validació es podrà fer presencialment el dia de les votacions. Els votants que no puguin fer el registre telemàticament, el podran fer presencialment a qualsevol territorial de l’ANC, tant nacional com internacional.

Descàrregues