fbpx

Primàries Catalunya tanca campanya a Barcelona i inicia les votacions per decidir els integrants de la llista de la capital catalana

Tret de sortida a les votacions per escollir els candidats i les candidates que formaran la llista electoral de Primàries Catalunya a la ciutat de Barcelona. Després de setmanes plenes d’actes, presentacions, conferències i debats, els candidats i les candidates de Primàries Catalunya a Barcelona han tancat la campanya aquest vespre en un Cercle de Gràcia pleníssim de gent. Toni Albà s’ha encarregat de conduir l’acte; el cantautor Quim Vila hi ha posat l’humor i la nota musical, i, a través de diversos vídeos, s’han pogut conèixer els punts claus dels candidats.

Això sí que amplia la base
Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, ha posat en valor l’experiència de Primàries Catalunya, i demostra que “els processos electorals es poden fer d’una altra manera”. Paluzie ha advertit que si no es canvia la manera de fer, “que és presonera dels pactes de la transició”, difícilment es podrà fer la independència. I una d’aquestes coses que cal canviar, ha dit, és la llei electoral.

Paluzie ha reclamat gestos promoguts des de la societat civil perquè els polítics i els processos electorals facin que la distància entre allò que es diu i allò que es fa redueixi o desaparegui. Per això, s’ha impulsat un mètode que recuperi el vincle entre elector i electe.

La presidenta de l’Assemblea ha dit que amb Primàries Catalunya s’experimenta un nou mètode que, amb aquest sí, s’amplia la base, perquè amb la República catalana es volen fer les coses millor i la República catalana que s’anhela és “democràtica, responsable i garant dels drets i les llibertats de tothom”.

Per acabar, Paluzie ha demanat a la gent que voti en llibertat perquè, fent-ho, estarà fent República catalana “de debò”, i no de manera simbòlica.

Al seu torn, Lluís Gibert, en representació de Primàries per la República, ha destacat la “frescor” d’aquest projecte, i n’ha ressaltat el vincle comú de totes les primàries que s’estan fent a tot el territori: “la nova política” i una “nova manera de fer política”, que ha considerat “absolutament necessària”, que s’allunyi d’aquella política que fa més de 40 anys que es porta a terme. “Estem cansats que decidiu tot el que hem de fer”, ha dit. “Ens reivindiquem com a ciutadans, com a actors polítics”, ha conclòs Gibert.

Les votacions s’han iniciat a les vuit, i s’allargaran fins aquest diumenge, a les 20 h. Es podrà votar telemàticament, al web de Primàries Catalunya, i també presencialment. Per saber quins punts de votació, es pot consultar el mateix web.

Descàrregues