fbpx

Tothom en marxa: l’Assemblea presenta les campanyes per fer caminar la República catalana

Barcelona, Terrassa i Badalona han acollit aquesta tarda tres actes descentralitzats per presentar les campanyes que l’ANC està duent terme i llançarà properament per fer efectiva la República catalana. Campanyes per demostrar que l’Assemblea no s’adorm i segueix i seguirà empenyent per arribar a la independència. A Barcelona, al voltant de 300 persones han seguit en directe l’acte.

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha afirmat que l’Onze de Setembre serà el tret de sortida a una tardor en la qual es commemorarà un any de l’U d’Octubre. Per això, un any després d’aquell moment, ara és el moment de demostrar que la repressió política no ha aconseguit el seu objectiu, que és abandonar l’objectiu: la independència.

Per a Paluzie, la ciutadania ha fet una demostració de força “enorme”, i ha advertit que la comunitat internacional estarà mirant Catalunya aquesta Diada per la República catalana, i caldrà enviar un missatge clar aquest 11-S per deixar clar que la repressió no ens ha vençut.

També ha dit que caldrà sortir per enviar un missatge als partits polítics. “Ja és hora que es posin les piles”, ha exclamat, i ha exigit que tornin a “teixir” una estratègia per fer la independència. La presidenta de l’ANC ha admès que hi ha motius pel “desencís”, però ha advertit que si ens deixem vèncer, seran els qui no volen la independència els qui hauran guanyat.

De fet, Paluzie ha descrit aquest caràcter, tan típic dels catalans, de passar del cofoisme al derrotisme. “És el que hem d’evitar.” Per això, ha receptat realisme, persistència i esperança. Ha admès que no hem aconseguit el cim, però que estem molt millor ara que quan va començar el procés. “El poble no ha estat vençut, ha guanyat, i aconseguirà el seu objectiu: la independència”, ha conclòs, enmig d’aplaudiments de la sala.

Diverses campanyes: un objectiu

Diversos secretaris nacionals han estat els encarregats de presentar les diverses campanyes que ja s’estan duent a terme, com la Diada per la República catalana d’enguany, i d’altres que vindran o es llançaran properament.

Montse Soler, secretària nacional, ha esbossat els tres motius pel quals les Primàries Republicanes són necessàries, precisament l’endemà que es presentés un acord, entre diversos actors polítics i socials. Primer, per aconseguir una llista unitària “per poder tenir opcions de guanyar les eleccions”; en segon lloc, per tenir una “via clara i forta” per exigir als partits que duguin a terme el mandat de l’1-O. I finalment, per l’apoderament de la ciutadania.

David Fernàndez, secretari nacional i responsable del grup de treball de la Comissió Fem República, ha explicat quina és la raó de ser de la campanya “Consum Estratègic”. “Pretén que tots nosaltres agafem les regnes econòmiques d’aquest país, que apostem per aquelles empreses que estan a casa nostra i no fan política amb els seus negocis”, ha explicat. L’objectiu, doncs, és fer “una Catalunya en gran” i no una Espanya “en petit”, que posi la gent al centre i que exigeixi que la ciutadania sigui activa

Àngels Pujol, secretària nacional, ha presentat la campanya “Cap Dona en l’Oblit”, que pretén reivindicar i fer visible, a través d’actes, l’existència de preses polítiques, exiliades i represaliades i denunciar la constant vulneració dels seus drets polítics i civils, així com exigir la cancel·lació de totes les causes obertes.

Finalment, Jordi Roset ha presentat també la campanya de socis, que pretén ampliar la base de socis per aconseguir que l’Assemblea sigui més influent  per afrontar els propers mesos, que seran decisius, i que hauran de servir per tornar a posar sobre la taula el desplegament de la República catalana. “Un soci més ens permet fer un pas més. Milers de socis més, ens permetran ser molt més grans, forts i influents per afrontar una tardor que serà molt intensa”, ha afegit.

En aquesta línia, s’ha recordat la importància que tindrà el judici del Tribunal Suprem d’aquesta tardor, que jutjarà els presos i preses polítics, especialment a nivell internacional, que servirà per denunciar la vulneració de drets que exerceix l’Estat espanyol i per fer veure la necessitat de bastir una República catalana com més aviat millor. Seguint aquesta estela, properament també es promourà una ECI, que és una iniciativa ciutadana europea, en la qual els ciutadans poden fer, a través d’una petició signada, una demanda a Europa.

Tot plegat amb un objectiu clar: aconseguir la independència de Catalunya.

Descàrregues