fbpx

Un tren groc per una República digna

Voluntaris de l’Assemblea de Vic, tots ben equipats amb bufandes grogues, van desplaçar-se el passat 3 de gener a Barcelona en tren, on van voler demostrar, a través d’una cantada popular de nadales a l’estació de Sants, el desig que la República catalana prengui forma ben aviat.

El mitjà de transport, un tren “groc” ple de bufandes, i el destí triat no van ser a l’atzar; una de les reivindicacions dutes a terme era precisament un servei de Rodalies digne per a tot Catalunya, especialment per la línia 3, que és la que va fins a Vic-Ripoll-Puigcerdà, una línia amb molts problemes i mancances.

La iniciativa, però, tenia dos objectius més. El primer, reclamar la llibertat dels presos polítics, ja que l’endemà, 4 de gener, el vicepresident Oriol Junqueras tornava a declarar davant el Tribunal Suprem i existia la possibilitat que pogués sortir de la presó.

En segon lloc, reivindicar la llibertat d’expressió, que cada vegada està més amenaçada, com ho demostra el fet que pocs dies abans un agent de seguretat de la línia 1 de Rodalies de Renfe va agredir un menor per fer càntics independentistes, segons publicava algun mitjà.

En definitiva, doncs, apostar per un transport públic digne, reclamar l’alliberament dels presos polítics i una democràcia digna de l’Europa del segle XXI.

Descàrregues