fbpx

Una cinquantena d’ajuntaments ja fan sobirania fiscal

L’entitat considera indispensable que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles.

L’Assemblea Nacional Catalana segueix treballant en la campanya #JoPagoACatalunya per tal que el màxim nombre de persones físiques, empreses, entitats, autònoms, administracions públiques, sindicats, patronals i partits polítics paguin els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola.

Pel que fa als ajuntaments, més d’una cinquantena ja paguen els impostos a Catalunya. L’últim a fer-ho ha estat l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, que començarà a tributar a Catalunya a partir del gener de 2022.

Els consistoris han d’empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya per tal d’estar més preparats i afrontar amb garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.

És important pagar a Catalunya per situar el Govern en una posició de força de cara a la ruptura amb l’Estat espanyol. Cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles, i els ajuntaments són una peça clau per assolir aquest objectiu.

En aquest sentit, l’Assemblea anima a liquidar els impostos del quart trimestre del 2021 a l’ATC per tal de continuar enfortint aquesta institució, que ha de ser clau per al futur estat independent. Enguany la hisenda catalana ha rebut més de 1.400 presentacions, una xifra que representa el triple respecte del 2020.