fbpx

Una República catalana per a tothom: el col·lectiu de nouvinguts, a la Diada per la República catalana

“No mirem l’origen, mirem al futur”. Així de clar s’ha mostrat Saoka Kingolo, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, que, conjuntament amb altres representants de col·lectius de nouvinguts, han fet una roda de premsa per fer una crida a omplir la Diada per la República catalana.

En un comunicat llegit per Shezra Javed, de l’Associació de Treballadors Paquistanesos, s’ha fet una crida a omplir el tram 9 de la Diada per la república catalana, i s’ha demanat construir una república “justa i inclusiva” i on tots els ciutadans siguin iguals en drets i deures, més enllà de a cultura, creences, ideologia… A més, han demanat superar la desigualtat jurídica de l’Estat espanyol, exemplificades amb lleis com la d’estrangeria o també les suspeses pel tribunal constitucional, per poder fer una República justa.

Karim El Otmani, de l’Associació Espai democràtic Intercultural, ha constatat la dificultat del col·lectiu d’immigrants en el seu dia a dia, i ha remarcat la importància de les competències legislatives a l’hora de governar, i per això ha demanat que el Parlament tingui competències d’immigració. Per aquest motiu, ha fet una crida a omplir la Diagonal aquest 11 de setembre i participar en la defensa de la llibertat, la democràcia, els drets socials i polítics dels immigrants.

Mercedes Sicard, d’origen mexicà i membre del col·lectiu Sí Amb Nosaltres, ha ressaltat el fet de participar i fer coses pel país on es resideix. “Catalunya és la meva llar”, per això ha invitat tothom a participar en les activitats, com la Diada. “No importa l’origen”, ha remarcat, sinó que cal lluitar junts.

Finalment, Saoka Kingolo, ha subratllat que aquesta iniciativa és només l’inici. “Hem de participar de la construcció d’aquesta República”, ha afegit, i ha fet una crida a treballar per millorar la situació actual, ja que tothom és co-responsable de fer alguna cosa per millorar la situació actual. “Volem participar en la construcció de la identitat d’aquest país. Defensar també allà els nostres drets, i que siguin compartits amb els interessos nacionals”, ha conclòs.

Primera parada: omplir el tram 9 de la Diada per la República Catalana.

Descàrregues