fbpx

1.000 dies de presó, 1.000 raons per la llibertat

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixen aquest vespre mil dies de presó, des que hi van entrar el 16 d’octubre de 2017. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han dut a terme una acció reivindicativa per denunciar la vulneració de drets humans per part de l’Estat espanyol, i s’han refermat en el seu compromís per assolir la independència.

Al llarg de la tarda, els assistents que ho han volgut han pujat a l’escenari situat davant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona per enregistrar un missatge de suport a les preses i presos polítics. Les mostres de suport també s’han fet sentir a la xarxa, a través de l’etiqueta #1000RaonsPerLaLlibertat.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, ha volgut deixar palès que la presó no frenarà la lluita per la independència, i que les múltiples resolucions i dictàmens d’organismes internacionals alertant de la vulneració de drets a l’Estat espanyol li acabaran passant factura. En el mateix sentit, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, ha volgut deixar clar que els 1.000 dies de presó no seran un límit per seguir lluitant pels drets i les llibertats, i ha refermat el compromís de l’entitat per continuar el camí cap a la República catalana.

Totes dues entitats han fet una crida a la ciutadania a estar atents a la convocatòria que es farà pública els propers dies amb motiu de la visita del monarca espanyol a Catalunya, prevista per a aquest proper divendres, 17 de juliol.

Descàrregues