fbpx

Crida a blindar Barcelona per demostrar que Catalunya no té rei

El divendres 17 d’abril es convoca a la ciutadania a blindar alguns dels espais emblemàtics de Barcelona per tal d’impedir que els reis d’Espanya hi puguin accedir.
 
L’Assemblea, Òmnium i altres entitats de la societat civil i partits polítics han fet pública la resposta a la visita de Felip VI del divendres 17 de juliol a Figueres i Barcelona. Sota el lema “Catalunya no té rei. Protegim-nos del Borbó”, les entitats i partits han mostrat el seu rebuig a la monarquia espanyola i han anunciat que es realitzarà una acció el mateix dia de la visita. Així, es blindaran espais emblemàtics de Barcelona per tal d’impedir que els reis d’Espanya s’hi puguin passejar impunement.
 
La convocatòria s’ha fet pública aquesta mateixa tarda en una roda de premsa on han participat diferents entitats del país i partits polítics. S’hi ha llegit un manifest que deixa ben clar que “Catalunya no té rei i no és benvingut“. En aquesta lectura hi ha participat Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, Jordi Domingo, de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, i Kira Menen, de la Federació Catalana de Korfbal, en representació del teixit associatiu del país.
 
S’ha insistit en el fet que es tracta d’una “monarquia imposada pel franquisme, anòmala en qualsevol democràcia moderna, que no reflecteix la realitat social“. Així mateix, se n’ha assenyalat el caràcter profundament corrupte i antidemocràtic.
 
En la lectura del manifest s’ha recordat el paper de la monarquia durant la tardor del 2017, ja que “va ser còmplice de la brutalitat policial de l’1-O contra milers de ciutadans de Catalunya que exercien els seus drets i llibertats. No oblidem l’infame discurs de Felip VI del 3-O, quan va justificar obertament aquesta violència, posant per davant dels drets fonamentals, entre ells el dret a l’autodeterminació, la unitat d’Espanya”.
 
A causa de la situació actual i d’acord amb les mesures de seguretat establertes, es facilita aquest formulari d’inscripció per tal d’apuntar-se als diferents punts que es blindaran.

Descàrregues