fbpx

365 dies d’injustícia

Aquest dissabte, 13 d’octubre de 2018, el Secretariat Nacional s’ha reunit a Sabadell en ple ordinari per seguir desenvolupant el pla estratègic recentment aprovat. Als Secretaris, els ha donat la benvinguda l’alcalde del municipi, Maties Serracant, que ha posat en valor la tasca que estan fent els municipis per la República catalana.

Amb la mirada sempre posada en les assemblees, el proper 24 de novembre se celebrarà el Consell de Territorials, Sectorials i Exteriors, on tots plegats treballarem per desenvolupar i portar a terme el pla estratègic de l’Assemblea Nacional Catalana. Tenint molt present les aportacions que es faran arribar, avui s’han establert els objectius i el calendari i s’ha creat un grup de treball per preparar-lo.

A més a més, també celebrarem una conferència internacional, oberta a tot el conjunt de l’independentisme, per explicar les diferents experiències internacionals de lluita no-violenta.

Aquesta conferència tindrà com a objectius:

  • a) emmarcar la lluita per l’emancipació nacional de Catalunya en el marc de les lluites no-violentes que s’han produït en el món durant les darreres dècades.
  • b) començar a socialitzar els principis de la lluita no-violenta entre el conjunt del moviment independentista.

Finalment el secretariat ha volgut manifestar la seva indignació pels 12 mesos de presó de Jordi Sànchez llegint el manifest “365 dies de Jordi Sànchez a la presó” davant el mural de Xavier Vinader, periodista sabadellenc que destacà per la lluita continuada per la llibertat d’expressió.

A continuació us adjuntem el manifest que s’ha llegit:

El proper dimarts 16 d´octubre es compliran 365 dies des que el que va ser el nostre president de l´Assemblea Nacional Catalana és a la presó, juntament amb Jordi Cuixart.

Sí amics, ja farà 1 any que el van tancar per ser qui era i per representar el que representava, no pas pel que va fer o diuen que va fer, amb tot aquest relat fabulat per l´estat espanyol en què se l’acusa de delictes tan greus com la sedició i la rebel·lió.

Els que coneixem en Jordi Sánchez sabem que és tot el contrari d´una persona violenta. Ell és tot pacifisme i així ho ha demostrat al llarg de la seva vida i ho va tornar a demostrar el 20 de setembre davant la Conselleria d´Economia de la Generalitat de Catalunya.

Es van utilitzar unes imatges seves enfilat, juntament amb en Jordi Cuixart, a un cotxe de la GC, perquè necessitaven una excusa i van utilitzar de forma matussera aquest fet. La realitat és, però, que seva actuació, intentant negociar i cridant a la calma, va aconseguir que concentració fos pacífica i no es produís cap mena d’incident. Vam tornar a ser exemple de civisme.

L’estat espanyol va intentar escapçar el nostre moviment posant a la presó el que era el nostre president. Es pensaven que empresonant els líders socials, i més tard el govern i la Presidenta del Parlament, això s´acabaria. Sortosament per a l´ANC, tenim un fons d´armari que ens permet rellevar un cop rere un altre els nostres representant i alhora ens enforteix com a entitat. Avui, un any després, som més i més forts. Tenim les nostres conviccions intactes, la determinació de fer allò pel que ja fa gairebé 7 anys que vàrem néixer, la fortalesa que ens donen els nostres socis i les nostres sòcies i, sobretot, el convenciment absolut que tot és possible.

En Jordi Sánchez és i serà sempre més el nostre president, igual que l’estimada Carme Forcadell, que també fou la nostra presidenta i per a la qual avui aquí, a Sabadell, la seva ciutat, també volem fer un recordatori molt especial.

Avui no ens oblidem de cap dels nostres presos, preses, exiliats i exiliades, ni de cap de les persones represaliades, però deixeu que aquest sigui, encara que simbòlic, un homenatge a en Jordi i un acte de repulsa a aquest any d´ignomínia, demofòbia i aplicació de l´ODI penal, que no Codi, per part de l´estat del país veí.

Un any de presó “preventiva” és una mostra més que això no va de justícia, va de venjança. El govern espanyol va permetre que es presentés a unes eleccions que ells creien guanyades i que les forces independentistes vam tornar a guanyar. Va ser escollit diputat, però no van deixar que, en aquesta espiral perversa, fos investit President. Un any sense judici i a ben segur que, quan arribi, aquest judici ho serà tot, excepte just.

Jordi, nosaltres seguirem sempre el nostre camí de forma pacífica, no violenta i cívica, però alhora determinada, cap a la República Catalana, cap a l´alliberament nacional, i seguirem lluitant dia a dia per al teu, per al vostre alliberament.

Des de l’ANC, avui que hem celebrat aquest plenari a Sabadell, volem que sàpigues que no estàs sol, que un dia no gaire llunyà et tornarem a tenir amb nosaltres, amb els teus.

Per acabar, i com sempre dius tu: Llum als ulls i força al braç!

Descàrregues