fbpx

Acte conjunt de les candidatures d’Eines de País a les eleccions de les Cambres de Comerç

Aquest divendres, coincidint amb el primer dia d’eleccions a les cambres de comerç, Eines de País ha presentat les seves candidatures que hi concorren a Barcelona, Terrassa i Manresa. Totes elles compten amb l’impuls i el suport per part de l’Assemblea.

Ha estat a la capital del Bages, en una Sala Montepio amb ganes de canvi (en el cas de Terrassa i Manresa) i de continuar amb la bona feina, en el cas de Barcelona.

L’acte ha començat amb un breu parlament de la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, que ha volgut destacar la importància que ha tingut l’últim mandat a Barcelona, on han aconseguit fer de la cambra de comerç “una eina al servei de les empreses del territori i fora de les ingerències de l’Estat espanyol”. “Avui tenim aquí tres valentes candidatures que volen fer de les seves respectives cambres eines de país per Catalunya”, ha conclòs.

Dolors Feliu, presidenta de l’Assemblea

Mònica Roca, actual presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i candidata a les pròximes eleccions, ha defensat la feina feta els últims quatre anys, i hi ha posat xifres: “La Cambra s’ha revaloritzat. La seu està valorada ara en 60 milions d’euros. Quan vam arribar estava valorada en 46 milions.” Ha volgut valorar també les més de 50.000 empreses que han ajudat en quatre anys; “més que mai abans”. Ha agraït finalment el suport i la feina de difusió de la candidatura per part de l’Assemblea en un moment tan important.

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i candidata per Eines de País / Assemblea

Natàlia Cugueró, candidata a les eleccions de cambres per Terrassa, ha intervingut tot seguit per explicar d’on venen i com són com a candidatura: “Sabem quins són els seus problemes perquè són els nostres i treballem per superar-los des de la nostra activitat diària”. S’ha volgut mostrar també com una candidatura de canvi, un tomb necessari “en una institució que porta 137 anys regida per unes elits insensibles, molt més preocupades per la seva perpetuació que no pas per ajudar a la base productiva de la societat”.

Natàlia Cugueró, candidata d’Eines de País a Terrassa / Assemblea

Bartomeu Suaña, portaveu de la candidatura d’Eines País a Manresa, ha remarcat la urgència de dinamitzar “una institució que, des de fa uns anys, ha perdut la seva influència i el seu prestigi en el món econòmic i social del país”. Ha volgut emfatitzar, també, el caràcter netament independentista de la candidatura: “En una República Catalana independent disposarem de molts més recursos financers dels que ara disposem per solucionar problemes que tenim i per desenvolupar projectes que ens fan falta per a les empreses i autònoms del nostre país”.

Bartomeu Suaña. Candidat d’Eines de País per Manresa / Assemblea

Carles Fité, moderador de l’acte, ha conclòs amb una proclama per tal de seguir influint com s’ha fet els darrers anys: “Després de l’èxit del 2019 la gent s’ha adonat de la importància de les cambres, i tot això ens juga a favor. Us acompanyo a seguir fent història”.