fbpx

Eines de País s’imposa en vots a la Cambra de Comerç de Barcelona i cap candidatura assoleix la majoria absoluta. S’obre un període de negociació

La candidatura Eines de País ha tornat a guanyar en vots a la Cambra de Comerç de Barcelona, amb un increment del 34% respecte de les eleccions del 2019.  No han estat prou, però, per aconseguir ser la llista amb més vocalies. Eines també entra a Manresa i es manté a Terrassa, tot i la baixada de representació. Aquestes tres llistes, que comptaven amb el suport de l’Assemblea, han organitzat una campanya netament independentista i trencadora amb el model hermètic de les últimes dècades.

Eines de País ha aconseguit 9.959 vots (46,52% dels sufragis) a les eleccions de les Cambres de Comerç de Barcelona, 2.500 més que a les del 2019. Amb aquests resultats, ha tornat a ser la candidatura més votada a les eleccions a la Cambra, per sobre de Va d’Empresa (la candidatura del sistema), amb 9.599 vots. Tot i això, aquesta última és qui s’ha endut més vocalies, amb alguns epígrafs i categories guanyats amb molt poc marge de diferència. Així doncs, no hi ha cap candidatura que hagi obtingut majoria absoluta. És per això que, com detalla Eines de País, ara s’obre un període de diàleg i negociació entre les diverses parts per garantir la governabilitat de la Cambra

Aquests són uns resultats meritoris que desmunten el relat que, a les últimes 24 hores, s’ha difós en alguns mitjans sobre una desmobilització dels votants d’Eines de País. Cal tenir en compte també les dificultats que ha patit la candidatura durant la campanya per part de la patronal de la PIMEC. Aquestes dificultats s’han traduït en pressions a candidats d’Eines de País per retirar-se dels comicis o per delegar el vot, pràctiques completament il·legals.

Cal valorar positivament els resultats a Manresa on, amb 4 vocalies i més d’un 10% dels vots, Eines de País ha entrat a la Cambra de Comerç en les primeres eleccions a què es presentava. En el cas de Terrassa, tot i la baixada en vocalies, els resultats permetran seguir aprofitant la marca Eines de País i reestructurar-se per afrontar amb més força les eleccions vinents.

En aquestes eleccions a les Cambres de Comerç, hi ha hagut, sumant Barcelona, Terrassa i Manresa, 25.212 vots en total, entre els telemàtics i els presencials. És una xifra que no s’havia assolit abans però, tot i això, són números encara baixos respecte d’altres processos electorals.

Des d’Eines de País confien que les pròximes eleccions siguin més obertes (amb una modificació del procediment electoral) i que comptin amb més difusió per part de les Cambres i de les patronals.