fbpx

Alcem-nos l’1 de Maig

L’Assemblea, a través de la plataforma Alcem-nos, fa públic un manifest amb motiu de l’1 de Maig i anima a participar a les accions reivindicatives que es faran durant la jornada a través de les xarxes socials.
 
La plataforma Alcem-nos, promoguda per l’Assemblea i La Intersindical-CSC, manifesta que “al nostre país hem après que només col·lectivament podem avançar en drets per a tothom”, tal com vam fer l’1 d’Octubre del 2017. “Sabem que l’organització de la gent treballadora, la majoria de persones d’aquest país, és cabdal per fer front al repte de transformar una societat desigual en una República catalana feminista i sostenible de drets socials”, afegeix el manifest de la plataforma.
 
Alcem-nos denuncia que la crisi sanitària de la COVID-19 ha evidenciat les contraccions entre “els interessos de les oligarquies del Regne d’Espanya i les classes treballadores dels Països Catalans”. L’Estat espanyol ha optat per una “gestió espanyolista en lloc de científica, economicista en lloc de social i centralitzadora en lloc de racional”.
 
 
Alcem-nos a les xarxes socials
 
La reivindicació d’aquest 1 de Maig es realitzarà a les xarxes socials. Es proposa escriure en un full, cartell o dispositiu mòbil el lema “ALCEM-NOS: República, Treball i Justícia Social” i fer-se una fotografia per poder-ho publicar a Twitter i Instagram amb l’etiqueta #ALCEMNOS.
 
Per aconseguir el màxim impacte possible a les xarxes, l’acció es portarà a terme durant l’1 de Maig, no abans.
 
Alcem-nos davant les grans empreses i els governs!
 
La plataforma Alcem-nos crida omplir de correus electrònics reivindicatius empreses i institucions que precaritzen des de fa anys les treballadores i els treballadors. Per aquest motiu, s’ha habilitat un formulari molt senzill i anònim. Per a autoritzar l’enviament, només s’ha d’introduir el correu electrònic, els destinataris no el coneixeran per evitar la repressió individual.
 
Els correus s’enviaran a empreses de l’IBEX35, els governs dels estats i institucions europees que prenen decisions arreu dels Països Catalans i els governs de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Andorra.
 
Desmentim informacions falses i suplantació de la identitat a diferents espais digitals
 
La Intersindical-CSC i l’Assemblea, com a entitats promotores de la plataforma Alcem-nos, informem que no hem dut a terme la convocatòria de manifestació pel Primer de maig que s’ha fet per xarxes socials en nom nostre i que s’ha presentat la corresponent denúncia als Mossos d’Esquadra.
 
Totes les accions que organitza Alcem-nos es comuniquen pels canals oficials de l’Assemblea, de la Intersindical-CSC i al perfil de Twitter @alcemnos. 
 
Consulta el comunicat complet aquí.

Descàrregues