fbpx

L’#AssembleaACasa amb la Intersindical

Avui hem conversat amb Sergi Perelló, vicesecretari general i portaveu de la Intersindical, sobre el paper dels sindicats i del seu potencial per ser un motor cap a la independència.
 
Sergi Perelló ha explicat que “és necessari un sindicalisme independentista i transversal que acompanyi el procés sobiranista català, ja que els darrers anys els sindicats no han estat al costat d’aquesta lluita. Segur que un 3 d’octubre de 2017 amb una Intersindical més forta hauria estat diferent”. A més, ha assenyalat que la Intersindical no comparteix el model de finançament sindical de l’Estat espanyol i ha de treballar per un model que es financiï pels propis afiliats. Catalunya té un dels índex més baixos d’afiliació, tan si es compara amb Europa com si es fa amb el País Basc i Galícia.
 
Perelló ha insistit que “els sindicats hem de ser eines útils de transformació. Necessitem molta més força de la gent als seus centres laborals per poder construir un futur millor. Per tenir un planeta que estigui viu, per les pensions, per un atur digne, per una sanitat i un servei educatiu públic i de qualitat”. Ha afegit que “els treballadors i les treballadores han de ser subjecte de les seves transformacions laborals. No ens considerem com un sindicat gestor, és la gent qui s’ha d’autorganitzar i crear seccions sindicals”.
 
Preguntat sobre la visió que la Intersindical està més implementada en l’administració que en el sector privat, Perelló ha respost que “les eleccions sindicals del sector públic són molt visibles, però un 52% dels nostres afiliats són del sector privat”. Un sector que també els preocupa molt són els autònoms. Perelló ha assenyalat que es “necessiten eines per aturar la desregularització del mercat laboral, en especial pel que fa a els autònoms que necessiten molta més seguretat”.
 
Sergi Perelló també ha tingut temps per parlar de reformes concretes, com ara la reducció de la jornada laboral. Ha apuntat que seria una mesura beneficiosa tant pel que fa “al rendiment productiu de les persones, com pel consum en l’àmbit del lleure i oci i pel benestar personal i de salut”. Una mesura que ha d’anar lligada amb la renda garantida. “Caldrà que adeqüem les coses si volem benestar per a tothom. Ha de ser un projecte global tan en l’àmbit nacional com en el global. Ha de ser una inversió de futur”, ha sentenciat Sergi Perelló.

Descàrregues