fbpx

El 21-D, tombem el règim: presentada la manifestació unitària de divendres a la tarda

La plaça de davant de la Llotja de Mar de Barcelona, lloc on es reunirà el proper divendres el Consell de Ministres, ha acollit aquest matí la roda de premsa de presentació de la manifestació unitària que ha organitzat la Comissió 21 de Desembre, que aplega entitats, col·lectius i agents socials molt diversos, d’entre els quals l’Assemblea Nacional Catalana.

L’activista Marta Torrecillas i l’actor Miquel Barceló han llegit el manifest. Sota el lema: “Tombem el règim del 78, pels drets socials i polítics, per l’autodeterminació, contra la repressió”.

La marxa sortirà a les 18 h dels Jardinets de Gràcia i arribarà fins a la cruïlla de passeig de Gràcia amb Gran Via. El col·lectiu considera que s’ha criminalitzat qualsevol protesta contra el Govern espanyol. “Tenim motius per protestar”, afegeixen, i es farà pels drets civils i polítics, pel dret a la protesta i pels drets socials i laborals, entre d’altres.

El manifest considera una “provocació” la celebració d’aquest Consell de Ministres, per això fa una crida a omplir els carrers. “La societat catalana vol poder fer efectives les seves decisions col·lectives, sense por, sense repressió, fent realitat la República catalana dels drets llibertats per a tothom”, afirma.

La iniciativa vol reiterar la necessitat de respondre al conflicte polític fent efectiu el dret a l’autodeterminació del poble català, i responsabilitza el règim del 78 de la situació “d’excepcionalitat democràtica” que viu Catalunya.

Descàrregues