fbpx

Molt d’interès al debat de la segona volta de Primàries Catalunya a Barcelona

L’Escola Pia de Sant Antoni ha acollit aquest vespre el debat de candidats a la segona volta de Primàries Catalunya. Les votacions s’iniciaran aquest divendres, 21 de desembre, a les 16 h, i s’allargaran fins diumenge, 23, a les 20 h. Aquesta segona volta servirà per decidir els quart, sisè i vuitè llocs, i els consecutius a partir de llavors, després que aquesta setmana Jordi Graupera, guanyador clar de la primera volta, fes públics els noms de qui l’acompanyaran als primers llocs de la llista.

L’acte s’ha dividit en dues parts. En una primera, els candidats han tingut 30 segons per poder explicar els seus projectes, i la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, s’ha dirigit al públic. I en una segona part, els assistents han pogut conversar amb els candidats informalment mentre feien una copa de cava.

Un projecte que és un èxit
La Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha explicat que en els darrers anys ha augmentat molt el nivell de participació política, especialment al moviment independentista, però aquesta tendència no s’ha traslladat a la “política electoral”, que segueix fent “el mateix de sempre”. Per això, Paluzie ha lamentat que els partits sobiranistes més grans no s’hagin sumat al projecte. “Era una oportunitat per a ells, i no un risc” ha dit.

Mostra de l’èxit del projecte és que hi ha al voltant de 50 municipis que n’organitzen, i alguns d’aquests ja tenen més de 1.000 inscrits.
Paluzie creu que amb aquest procés s’ha aconseguit atraure talent a la política, i com a conseqüència, això millorarà les candidatures i permetrà millorar les polítiques públiques si arriben a l’ajuntament.

Innovar i arriscar per canviar les coses
A més, ha subratllat que una manera d’ampliar la base republicana és visualitzar una manera més participativa d’escollir els representants, i la voluntat de Primàries Catalunya és precisament practicar les llistes obertes. I mostra de l’èxit és precisament la “participació rècord” de la primera volta, “la més elevada d’unes primàries en qualsevol espai polític a la ciutat de Barcelona”.

“Estem innovant i arriscant”, ha dit, i ha remarcat que “sense apostes arriscades no es guanya”, i que sense fer les coses “d’una altra manera” no es tindrà la República catalana, ha conclòs.

Descàrregues