fbpx

El dejuni pels presos polítics i els exiliats engega amb 14 dejunadors als Caputxins de Sarrià

Montserrat i altres localitats se sumaran a la iniciativa a partir de la setmana que ve

El dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport d’una desena d’entitats i col·lectius que treballen pels drets humans, ha iniciat el seu periple itinerant per Catalunya amb un primer dejuni iniciat dilluns passat al convent dels Caputxins de Sarrià, en el qual participen 14 dejunadors i dejunadores, que es relleven per ocupar les set places disponibles, la màxima capacitat que permeten les instal·lacions.

Aquesta és la primera etapa d’una acció que es proposa denunciar la repressió política de l’Estat espanyol, que ha convertit en veritables ostatges Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com a líders de l’ANC i Òmnium, el vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, reclosos a les presons de Soto del Real i d’Estremera, respectivament, i que  manté a l’exili a Brussel·les el president Carles Puigdemont, les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret, els consellers Toni Comín i Lluís Puig, així com l’exdiputada Anna Gabriel, exiliada a Ginebra. Ells són a hores d’ara els rostres més visibles d’una àmplia llista de persones perseguides judicialment per estar defensant de forma democràtica i pacífica la causa de la independència de Catalunya.

Precisament la campanya porta per títol Prou d’ostatges i s’organitza a través del web www.prouostatges.cat, on les persones que vulguin participar-hi s’hi poden inscriure i conèixer-ne el funcionament.

Jaume Sastre, al dejuni dels Caputxins

Aquest dijous al vespre s’incorporarà al Dejuni als Caputxins durant tres dies el professor mallorquí Jaume Sastre, que va fer 40 dies de vaga de fam contra el projecte del govern Bauzà en contra del català a l’escola de les Balears, tan semblant com el que el govern espanyol vol tornar a imposar al Principat. També dijous, els dejunadors també rebran la visita de familiars de presos i exiliats.

També demà dijous es confirmaran les altres localitats on s’estendrà el dejuni en una roda de premsa on participaran familiars de presos i exiliats i les entitats que donen suport a la iniciativa.

El dejuni es pot fer un mínim de dos dies (48 hores) i un màxim de set i s’inicia i s’acaba a les 8 del vespre dels dies escollits. Es fa prenent només aigua i hi poden participar persones d’entre 18 i 75 anys, després de passar una supervisió mèdica. Dins de les activitats per acompanyar el Dejuni hi ha previstes conferències, tertúlies, petits concerts, tallers de cartes als presos, etc.

El Dejuni és una acció pròpia del moviment de la no-violència que s’impulsa per deixar clar que no es normalitza la repressió i l’agressió als drets fonamentals que suposa l’empresonament, l’exili i la persecució a què estan sotmeses centenars de persones que són víctimes d’una causa general.

El dejuni es fa per:

Solidaritat: Perquè només el poble salva el poble.
Per Dignitat: Perquè no hi haurà normalitat fins que els ostatges tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que el poble els ha encarregat.
I com a denúncia: Perquè cap sistema polític que s’anomeni democràtic pot usar la persecució politicojudicial.

Entitats adherides

La iniciativa té el suport d’entitats cíviques i de drets humans i entre les primeres adherides hi ha l’Associació Catalana pels Drets Civils, formada  per familiars dels presos i exiliats; l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; els Caputxins de Sarrià; el Centre d’Estudis Joan Bardina; el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); la Crida per la Llibertat; Fam de Llibertat; la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs; el Grup Sant Jordi de Drets Humans; la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat; els Lluïsos de Gràcia; Òmnium Cultural; la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD – PV), TeatRe amb R de República i Comitès Llibertat amb els Presos Polítics Represaliats Catalans.

El Dejuni és una acció que l’ANC impulsa fent seva l’experiència iniciada per l’ANC i Òmnium de Cornellà de Llobregat que, junt amb l’entitat Fam de Llibertat, el van dur a terme durant 40 dies dels mesos de novembre i desembre, fins el dia abans de les eleccions del 21D, amb la participació d’una seixantena de dejunadores i dejunadors.

Per a més informació: www.prouostatges.cat

Descàrregues