fbpx

Agustí Alcoberro omple el Teatre Principal amb motiu de l’aniversari de l’ANC de Valls

Durant l’acte, que es va fer divendres passat, es van repassar els moments clau del procés fins arribar a l’actualitat

Valls-Alt Camp per la Independència va celebrar divendres passat, 23 de febrer, a dos quarts de vuit del vespre, al Teatre Principal de la nostra ciutat, el seu sisè aniversari. Ho va fer amb un acte obert a tota la població, tal com ens té acostumats cada any, que en aquesta ocasió va protagonitzar el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro. L’editor de Vilaweb, Vicent Partal, que havia de participar en aquesta celebració, a darrera hora va haver de suspendre la seva presència a Valls per motius familiars.

La periodista vallenca Gemma Casalé va saludar el nombrós públic que omplia el Principal i que només va deixar lliures les quatre cadires de la primera fila que lluïen llaços grocs en suport als presos polítics. Casalé va recordar que en aquell mateix escenari, el 20 de desembre del 2011, es va constituir Valls-Alt Camp per la Independència com a entitat transversal amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i aconseguir la majoria social per la independència. L’acte es va dividir en sis blocs que obrien sis vídeos curts que servien per contextualitzar les preguntes. El primer bloc, sobre l’assoliment de la majoria social, el va obrir el vídeo que es va fer amb motiu de la consulta del 25 d’abril de 2010 a Valls, en què 5.232 vallencs van votar sí a la independència. En aquest bloc, Alcoberro va analitzar el paper que, des d’aleshores, ha jugat l’ANC i altres actors socials per assolir la majoria i, en aquest sentit, es va destacar el fet que, a Valls, a les eleccions del 21 de desembre passat, hi va haver 8.132 vots a formacions republicanes, cosa que demostra que el suport a la independència no ha parat de créixer a la nostra ciutat, igual com a la resta del país. A continuació es va parlar de l’exercici del dret a l’autodeterminació, amb el referèndum de l’1 d’octubre com a eix central; de la proclamació de la República; de la repressió; de la recuperació de les institucions, i de la implementació de la República.

Alcoberro, abans de respondre les preguntes del públic, va tancar la seva intervenció afirmant que “hem vist que ja som prou forts per construir la República, però l’Estat espanyol, malgrat la corrupció i la decadència, encara no és prou dèbil com per haver de cedir. Per tant, hem de persistir i hem de perseverar; hem de ser una pedra a la sabata. Hem de treballar amb intel·ligència i astúcia, i buscar el moment oportú per fer-la efectiva, un moment que no és gaire llunyà.” L’acte va finalitzar amb tots els assistents drets cridant ‘llibertat presos polítics’ i amb el cant d’Els segadors.

Descàrregues