fbpx

Èxit de convocatòria a les marxes Ponent, Nord i Centre

L’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat tres marxes en els Països Catalans per a reivindicar l’1 d’Octubre. 

A les 6 del matí ha començat la marxa Ponent, que va de Fraga a Lleida. Ha estat el tret de sortida al segon dia de mobilitzacions convocat per l’Assemblea. Dues hores més tard, han estat les comarques gironines les que s’han posat en marxa des de Sant Julià de Ramis en direcció a Aiguaviva.

Aquesta segona marxa ha viscut el moment àlgid a Girona, on s’ha desviat del recorregut previst per concentrar-se quinze minuts davant la delegació del Govern de la Generalitat. El clam ha estat unànime: fi de la repressió i fer passes efectives per avançar cap a la independència.

En aquest sentit, el vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, que participa a la marxa Nord, ha manifestat que “fa quatre anys vam guanyar, avui ens tornem a mobilitzar per exigir als polítics independentistes que facin efectiu el mandat de les urnes”. L’ 1 d’Octubre “vam votar i vam guanyar”.

Per la seva banda, el secretari nacional i coordinador de la Comissió d’Incidència Política, Martí Claret, que participa a la marxa Ponent, ha deixat clar que “davant la mobilització cal més carrer i militància que mai”. Alhora ha afegit que “cal una estratègia per la confrontació, ja que qualsevol negociació que es doni sense guanyar-nos una posició serà menys rellevant que una conversa d’ascensor”.

Per acabar, Claret ha parafrasejat el president Lluís Companys i ha manifestat que “totes les causes justes del món tenen els seus defensors; en canvi, Catalunya només ens té a nosaltres”.

A les 14 h de la tarda ha arrencat la marxa Sud que ha anat de Vinaròs a La Ràpita. En aquest cas, l’Assemblea ha gaudit de la companyia de Decidim, entitat sobiranista del País Valencià.

A l’acte de cloenda de la marxa, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha manifestat que “la Guàrdia Civil aquell dia va venir de les casernes del País Valencià. I avui nosaltres hem fet el mateix camí a peu, amb valencians que volen commemorar aquella victòria amb nosaltres, com van estar amb nosaltres fa 4 anys, acompanyant-nos”.

Paluzie ha afegit que “hi ha un intent d’enterrar l’1-O. Hi ha una voluntat que compta amb suports poderosos a Catalunya i Espanya de normalitzar el conflicte. Si continuem mobilitzats no se’n sortiran. Si persistim en la lluita per la independència no se’n sortiran”. 

Descàrregues