fbpx

“Som centenars de milers que estem disposats a tornar a arriscar i a fer sacrificis com els del 2017”, Elisenda Paluzie

A l’acte de commemoració de l’1 d’Octubre a Illa, on es van guardar les urnes del referèndum, dotze voluntaris de Catalunya Nord s’han autoinculpat per haver-lo fet possible.

L’Assemblea Nacional Catalana ha donat aquesta tarda el tret de sortida a les mobilitzacions de l’1, 2 i 3 d’octubre. Illa (Catalunya Nord) ha estat l’escenari del primer dels més de 100 actes que farà l’Assemblea durant aquests tres dies amb l’objectiu de reivindicar l’1 d’Octubre i defensar-ne el seu mandat.


L’Assemblea, acompanyada d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha volgut que l’acte polític central d’aquest Primer d’Octubre fos el municipi on es van guardar les urnes del referèndum d’autodeterminació del 2017. D’aquesta manera, s’ha volgut agrair el compromís i lluita dels catalans del nord amb la llibertat dels Països Catalans i, en especial, per fer possible que Catalunya s’autodeterminés fa quatre anys.


A l’acte d’aquesta tarda, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha manifestat que “aquest estat tan poderós i els seus serveis secrets, no comptaven amb aquest poble que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. L’Estat espanyol no comptava amb els catalans del nord, perquè per ells són francesos i res més”.


Paluzie ha afegit que “aquesta és una de les lliçons de l’1 d’octubre: quan anem units som invencibles. Catalans del nord i del sud. Poble mobilitzat i institucions democràtiques. Parlament, govern i ajuntaments. Dirigents polítics i socials. Sindicats i associacions empresarials. Associacions de mares i pares, entitats culturals i associacions

d’estudiants. Aquell dia vam ser poble, tots units defensant les urnes”.
Elisenda Paluzie ha demanat recuperar aquella força que va fer possible derrotar l’Estat espanyol. “Som centenars de milers que estarem disposats a tornar a arriscar i a fer sacrificis com els vam fer col·lectivament aquella tardor”, ha afegit.


En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea ha manifestat que “ la repressió no ens pot aturar, al contrari, ha de ser un estímul encara més gran per lluitar per la independència”.


Per concloure el seu discurs ha deixat clar que “la llibertat té un cost, els drets s’han guanyat sempre lluitant-los, i el dret a la independència ens el guanyarem amb persistència, combat democràtic i aquella barreja de realisme i imaginació que vam aplicar tan bé fa quatre anys”.


En el transcurs de l’acte, dotze voluntàries i voluntaris de la Catalunya Nord han pujat a l’escenari per dir-li a l’Estat espanyol: “jo també vaig fer possible l’1 d’Octubre”. Al final de l’acte, han carregat les urnes del referèndum a un seguit de cotxes que les han portat cap a Figueres, on ha de tenir lloc un concert a partir de les 20 h.

Descàrregues