fbpx

Hem de fer un país nou on els drets i principis democràtics siguin respectats

En la darrera xerrada del cicle l’#AssembleaACasa el vicepresident de l’Assemblea, ho ha deixat clar: “no aconseguirem treure’ns la crosta d’aquest Estat espanyol antidemocràtic si no obtenim la independència”.
 
Aquest dimecres ha tingut lloc la darrera xerrada del cicle l’#AssembleaACasa. En aquest cas hi ha participat el vicepresident de l’Assemblea, Pep Cruanyes, que ha insistit en el fet que cal “defensar els drets humans, particularment el dret d’expressió, associació i manifestació. Sense aquests drets bàsics no hi pot haver un estat democràtic. Hem de lluitar per aquests drets amb les dents, perquè són les nostres eines“.
 
Cruanyes ha fet una valoració de la situació en què s’ha trobat aquest Secretariat Nacional i entre d’altres ha assenyalat que l’Estat espanyol “criminalitza aquelles persones o col·lectius que exerceixen el dret de lluitar per la independència, quan és totalment legítim fer-ho”. En aquest sentit, ha reiterat que “no aconseguirem treure’ns la crosta d’aquest Estat espanyol antidemocràtic si no obtenim la independència. Hem de fer un estat nou on els drets i principis democràtics siguin respectats“. El vicepresident de l’entitat ha destacat que “com més avancem, la situació de confrontació serà més gran. Tanmateix, no podem aturar la nostra lluita democràtica”.
 
En relació amb el context actual, Cruanyes ha explicat que la crisi de la Covid-19 “ens ha mostrat un Estat espanyol que només sap actuar amb la força. Tal com ha demostrat amb l’Estat d’Alarma, la suspensió de competències i posant l’exèrcit a primera línia”. Cruanyes ha afegit que “en aquest moment, és més necessari que mai explicar que la independència és per donar resposta als problemes que tenim avui, als d’economia, d’habitatge, l’organització industrial,  la sanitat o l’ensenyament, entre molts d’altres”.
 
La xerrada s’ha desenvolupat a partir de les preguntes que feien en directe els usuaris connectats a les diferents xarxes socials. Preguntat per la demanda de Foment del Treball en contra l’Assemblea, Cruanyes ha explicat que Foment “vol vulnerar el dret a la llibertat d’expressió. Nosaltres tenim tot el dret d’informar que a l’hora de consumir es miri de tenir en compte diverses qüestions”.
 
Per acabar, el vicepresident de l’Assemblea ha conclòs que “no hem de descartar cap mena de mobilització. Totes, des de les seves particularitats, són necessàries i imprescindibles”.
 
Amb el vicepresident de l’Assemblea s’ha tancat aquest cicle de xerrades l’#AssembleaACasa. Un espai de reflexió en temps de confinament per debatre sobre la situació del país i de la pròpia Assemblea i que l’entitat considera haver complert aquest objectiu.

Descàrregues