fbpx

L’Assemblea es mobilitza per reclamar la independència i defensar els drets nacionals

Només una Catalunya independent basada en la justícia social i la solidaritat pot garantir un futur digne i ple d’esperança. La independència és l’única via per garantir la vida, els drets i la dignitat de la ciutadania. 
 
Dimarts a la tarda l’Assemblea va tornar a places i carrers. Nombroses assemblees territorials van convocar concentracions sota el lema “Ens hi van els drets. Ens hi va la vida. Ara, independència!”. Va ser tot un èxit des del punt de vista de participació i d’exemplaritat en el compliment de mesures de seguretat i de distanciament físic.
 
L’entitat va convocar manifestacions arreu del territori català: Barcelona (Gràcia, Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Fort Pienc, Sants-Montjuïc i les Corts), Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet, Terrassa, Reus, Tarragona, Vilafranca, Vic, Manresa, Granollers, Ripoll, Parets, Sant Celoni, Castellbisbal, Balaguer, Arenys de Munt, Montornès, Sant Fost de Campsentelles, Caldes de Montbui, Premià de Mar, Torredembarra, Manlleu, Sant Pere de Ribes, Creixell, Taradell i Calldetenes.
 
 
L’Assemblea demostra que és possible i imprescindible sortir als carrers per defensar una vida digna, lluitar pels drets nacionals i reclamar la independència de Catalunya. La crisi de la Covid-19 ha tingut un efecte devastador sobre tots els aspectes i àmbits de la vida. No es pot permetre que amb l’excusa de la seguretat individual i col·lectiva es limitin drets fonamentals, com ara la llibertat d’expressió i manifestació.
 
De fet, és més necessari que mai sortir als carrers per reclamar que es torni a situar la llibertat de Catalunya com a gran objectiu. Fer efectiva la independència ha esdevingut una necessitat indefugible i és responsabilitat dels partits polítics fer-la possible.
 
Catalunya no té cabuda en un Estat espanyol que centralitza, confisca i fa política des de Madrid i per Madrid, menystenint reiteradament les comunitats autònomes i reduint l’autogovern català a quatre engrunes. La crisi sanitària i l’estat d’alarma han posat de manifest les vergonyes de l’actual govern espanyol.
 
Només una Catalunya independent basada en la justícia social i la solidaritat pot garantir un futur digne i ple d’esperança. La classe política catalana ha de tenir clar que la independència és l’única via per garantir la vida, els drets i la dignitat de la ciutadania
 
Per aquest motiu, l’Assemblea emplaça a la ciutadania a sortir a les places i carrers dels seus municipis per defensar els drets, la llibertat i reclamar la independència de Catalunya. Algunes assemblees territorials ho continuaran fent cada dimarts a les 8 del vespre, però també es convocaran concentracions altres dies de la setmana.

Descàrregues