fbpx

La consulta de l’Assemblea a les bases sobre l’abstenció i el vot nul a les eleccions espanyoles serà aquest cap de setmana

La convocatòria d’una consulta de l’Assemblea Nacional Catalana a les sòcies i socis per decidir si s’advocarà pel vot nul polític i l’abstenció activa a les pròximes eleccions espanyoles, serà del 30 de juny al 3 de juliol. La convocatòria s’emmarca dins del Full de ruta aprovat pels socis i les sòcies de l’entitat recentment, en resposta a la incapacitat dels partits independentistes per formar un front comú de bloqueig a Madrid.

La pregunta plantejada als socis serà la següent: “Estàs d’acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l’Assemblea promogui l’abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d’Octubre?”.

Els resultats de la consulta es presentaran el dimarts 4 de juliol, i serviran per orientar l’acció de l’Assemblea en relació amb les pròximes eleccions espanyoles. Cal recordar que el Full de ruta es va aprovar per majoria amb un suport del 76% a l’Assemblea General Ordinària del passat 24 de maig.

L’Assemblea reafirma la seva denúncia de l’absència d’una acció efectiva dels partits independentistes per aconseguir la independència després de les eleccions municipals, en les quals el moviment cívic va expressar la seva insatisfacció amb els partits a través de l’abstenció i el vot nul o en blanc.

En aquest context, des de l’Assemblea veiem una oportunitat en les pròximes eleccions espanyoles perquè el moviment independentista iniciï un canvi de rumb i es visualitzi una unitat estratègica coherent.

D’aquesta manera, l’Assemblea fa una crida a la participació activa en aquesta consulta per contribuir a decidir el camí a seguir en aquest moment crucial per al moviment independentista català.