fbpx

La Junta Electoral fa públics els resultats definitius de les eleccions al Secretariat Nacional

El proper dissabte 21 de maig tindrà lloc el Ple constituent del Secretariat Nacional, on s’elegirà la presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.

La Junta Electoral ha fet públics aquest dimecres 18 de maig els resultats definitius de les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea. Els resultats s’han proclamat un cop la Junta Electoral ha disposat de dos dies per resoldre possibles al·legacions. 
 
El proper dissabte 21 de maig tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el Ple constituent del Secretariat Nacional, on s’elegiran els quatre càrrecs orgànics de l’entitat: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria. 
 
En aquestes eleccions s’han elegit un total de 73 secretàries i secretaris nacionals, distribuïts en 53 pel bloc de representació territorial, 13 pel bloc de representació nacional, 5 pel bloc de representació sectorial i 2 pel bloc de representació de joves. 
 
Totes les sòcies i socis de ple dret han pogut votar al bloc del seu territori i al nacional. Al bloc sectorial, només hi podien votar les sòcies i els socis inscrits en alguna assemblea sectorial, i al bloc jove hi han pogut votar totes les sòcies i socis que tenien 35 anys o menys en la data de convocatòria de les eleccions.
 
L’elecció dels càrrecs orgànics (presidència, vicepresidencia, secretaria i tresoreria) requereix una majoria de dos terços dels secretaris o secretàries nacionals presents al Ple constituent. 
 
Les candidatures als quatre càrrecs orgànics no es presenten amb antelació sinó que s’anuncien en el mateix ple i qualsevol secretari o secretària nacional, independentment del bloc pel qual s’ha presentat, es pot postular a qualsevol dels quatre càrrecs.
 
Aquí es poden consultar els resultats definitius de la primera fase (l’elecció dels secretaris nacionals).