fbpx

Dolors Feliu, nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

Dolors Feliu ha estat elegida aquest migdia nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, obtenint una majoria de 48 vots sobre 69 en primera volta, en el ple Constituent del Secretariat Nacional que s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès. La vicepresidència aquesta vegada serà compartida, entre Jordi Pesarrodona i Uriel Bertran.

Dolors Feliu ha estat elegida nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana amb 48 vots, una majoria de 2/3 dels vots en primera volta en el ple constitutiu del Secretariat Nacional que s’ha celebrat aquest matí al Centre cívic l’Escorxador de Vilafranca del Penedès.

La nova presidenta, Dolors Feliu, ha destacat que “cal marcar un horitzó, un objectiu. Una vegada passat el núvol de la COVID i la repressió de l’1 d’Octubre, ara toca fer la independència efectiva sobre els ciments de l’Assemblea, que ha mantingut la flama. Cal mantenir aquest relleu i fer-la efectiva.”

Per la seva banda, la presidenta sortint, Elisenda Paluzie, ha expressat la seva satisfacció per l’elecció de Feliu, ha reiterat l’agraïment cap als secretaris nacionals  entrants i ha recordat que “tothom dins del secretariat té el mateix pes, la presidència el que fa és posar la cara pública al que es decideix democràticament.”

Després del descans per dinar, s’ha continuat amb les eleccions de la vicepresidència, la tresoreria i la secretaria, que també requereixen 2/3 dels vots per ocupar el càrrec.

Després de dues voltes on la candidatura de la vicepresidència ha estat molt ajustada entre Jordi Pesarrodona i Uriel Bertran, amb resultats gairebé empatats en ambdues voltes, el plenari ha decidit plantejar l’opció d’una vicepresidència compartida. Per aquest motiu, Bertran ha retirat la seva candidatura i s’ha procedit a votar a favor o en blanc.Així doncs, amb un total de 46 vots sobre 63, Jordi Pesarrodona  ha estat elegit com a primer vicepresident i ostentarà el càrrec en el primer any del mandat mentre que Uriel Bertran ho farà durant el segon. El ple constitutiu ha conclòs amb l’elecció del secretari, Jordi Domingo, i el tresorer, Josep Pedrol, ambdós amb 42 vots sobre 60, i 18 vots en blanc.

Descàrregues