fbpx

L’ANC convoca la Diada de Catalunya d’enguany sota el lema ‘Fem la República catalana’

Ja estan en marxa els preparatius de la gran manifestació que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està organitzant per la Diada Nacional de Catalunya, el dia 11 de setembre. Enguany en un moment políticament molt complex.

Després del referèndum d’independència de l’1 d’octubre, en el qual més de 2,2 milions de persones van sortir a votar i un 90% ho va fer pel sí a la independència, l’Estat espanyol ha intensificat una campanya repressiva sense precedents contra la ciutadania i contra el moviment independentista. Primer, amb l’aplicació de l’article 155, que liquidava l’autogovern català i suspenia el Parlament català. Després, amb la persecució, l’exili i l’empresonament de líders polítics i civils, alguns dels quals fa més de deu mesos que són en presó preventiva a l’espera de judici, en un procés d’instrucció ple d’irregularitats i sense garanties. A l’actitud pacífica i democràtica de la societat catalana, el Govern espanyol només hi ha respost amb la repressió.

Exigir el mandat del referèndum del passat 1 d’octubre

L’entitat ha explicat que la manifestació d’enguany serà per reivindicar el mandat de l’1 d’octubre i defensar la declaració d’independència feta al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017, que no s’ha fet efectiva.

A Barcelona, s’espera que centenars de milers de persones surtin al carrer per reclamar la independència de Catalunya sota el lema Fem la República catalana. Serà el setè any consecutiu que l’ANC organitza una manifestació massiva per reivindicar el dret d’autodeterminació de Catalunya. Des del 2012, a cada convocatòria s’hi han aplegat més d’un milió de persones, sempre pacíficament i cívica. Enguany es preveu una nova gran marxa, especialment després de la victòria del sí al referèndum de l’1 d’octubre i del context de repressió.

La manifestació omplirà la Diagonal de Barcelona, una de les artèries de la ciutat. La gent es concentrarà al llarg de l’avinguda i, a partir de les 17,14 h, s’iniciarà una onada sonora feta pels assistents que la recorrerà de punta a punta. Els manifestants exhibiran els seus propis cartells per donar així la veu a la ciutadania perquè s’expressi i, d’aquesta manera, faci caure tots els murs que impedeixen implementar la República catalana.

Les assemblees exteriors, en marxa

Barcelona no serà l’única ciutat que celebrarà la Diada i que reivindicarà el mandat del referèndum. Les assemblees exteriors de l’ANC ja s’estan mobilitzant i preparant per sortir al carrer durant la Diada a les principals ciutats europees i d’arreu del mon.

L’ANC ha elaborat un vídeo promocional, que ha estat traduït a set idiomes, on es posa en relleu el paper cabdal de la ciutadania en tot el procés d’independència. Un paper cabdal que va permetre fer possible l’1 d’octubre i que s’haurà de continuar mantenint d’ara endavant per culminar la independència.


Vídeos:

Descàrregues