fbpx

L’ANC Escòcia es mobilitza durant l’inici del judici d’extradició de Clara Ponsatí

El proper 30 de juliol s’inicia el judici que ha de decidir si s’extradita o no la Consellera Clara Ponsatí. Un moment d’important transcendència ja que, fins ara, els altres membres del Govern Legítim exiliats ja han anat resolent, totalment o parcialment els seus procediments. Així, Bèlgica ja ha decidit no executar l’ordre en els casos de Serret, Comín, i Puig, i a Alemanya, de moment, ja s’ha denegat l’extradició per rebel·lió i sedició. Per tant, el cas d’Escòcia serà el darrer a emetre’s.

Davant d’aquest fet, l’ANC Escòcia ha organitzat dos actes centrals. D’una banda, el vespre-nit del dia 29 de juliol es farà un gran mosaic d’espelmes, que aplegades formaran un llaç groc i un Saltire, la bandera escocesa. En total, es faran servir unes 3.000 espelmes. L’acte, dut a terme per voluntaris de l’ANC Escòcia, tindrà lloc davant de la catedral de Saint Giles, al centre d’Edinburgh, i serà obert a tothom qui hi vulgui participar

D’altra banda, el dia 30 de juliol, es convocarà una concentració de suport a Ponsatí a partir de les 9.30 h del matí, davant del Sheriff Court, el Tribunal d’Edinburgh on es jutja la Consellera. La concentració s’organitzarà conjuntament amb el Catalan Defence Committee Edinburgh.

Durant la concentració, tindran lloc una sèrie d’activitats, com parlaments de diverses persones d’important rellevància dins el món polític i social, tant escocès com català, com Chris Bambery, secretari del grup d’interès sobre Catalunya al Parlament Britànic; o Elisenda Paluzie, Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. També hi haurà espai per a la música. Artistes com Gerry Mulvenna, autor d’algunes cançons sobre Catalunya i el procés que es viu, hi participarà, a més d’altres músics.

Els objectius d’aquests actes són donar suport i mostrar solidaritat amb la Consellera Clara Ponsatí i, a més, aprofitar aquesta oportunitat per teixir sinergies entre Catalunya i Escòcia, compartir experiències, intercanviar idees amb la gent local, informar-se sobre tot allò que estan fent o han fet a Escòcia i exposar què ha fet l’ANC.

Omplim Edinburgh

Paral·lelament a tots aquests preparatius, s’està duent a terme una campanya a les xarxes socials per facilitar l’arribada a Escòcia de catalans, procedents d’arreu, per a la concentració davant dels jutjats. És per això que s’ha habilitat la pàgina de Facebook “Omplim Edinburgh – Let’s Fill Edinburgh”, en la qual ciutadans escocesos estan oferint, gratuïtament, allotjament a catalans que vulguin desplaçar-s’hi. També s’ha creat un canal de Telegram, @OmplimEdinburgh, on es van actualitzant les novetats sobre qualsevol tema relacionat amb aquests actes.

Descàrregues