fbpx

L’Assemblea denuncia davant l’OSCE que les falses acusacions de terrorisme busquen silenciar i criminalitzar l’independentisme català

L’Assemblea ha participat en la Supplementary Human Dimension Meeting de l’OSCE, una de les trobades més importants sobre la situació dels drets humans a Europa, per denunciar la criminalització de l’independentisme català a través d’acusacions de terrorisme.

El 23 d’abril, l’Assemblea ha intervingut a la Supplementary Human Dimension Meeting de l’OSCE, l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa. La trobada, que s’ha centrat en el rol de la societat civil en la protecció dels drets humans, reuneix representants dels estats de l’OSCE, institucions, organitzacions intergovernamentals i societat civil.

La Coordinadora de la Comissió d’Incidència Internacional, Bàrbara Roviró, ha pres la paraula en la tercera sessió per denunciar que des del referèndum de 2017, l’Estat espanyol du a terme una persecució judicial dels líders i activistes catalans per criminalitzar i sufocar la dissidència política.

Aquest és el cas de Tsunami Democràtic, que malgrat sempre va encoratjar la no-violència, ara està sent perseguida per l’Audiència Nacional amb acusacions de terrorisme contra aquells que suposadament van organitzar la plataforma. “Per escapar a aquesta persecució, set catalans s’han hagut d’exiliar, entre ells activistes, polítics, empresaris i un periodista”, ha criticat Roviró.

Qualificar de terrorisme la dissidència i criminalitzar la desobediència civil pacífica “té un efecte paralitzador als activistes catalans i crea un entorn on els individus tenen por d’exercir el seu dret a la llibertat d’opinió i expressió i el dret a la llibertat de reunió i associació”, ha advertit la representant d’Assemblea. Això afecta la legítima tasca de la societat civil però també el moviment independentista en la seva totalitat.

Per aquestes raons, l’Assemblea ha demanat a les autoritats de l’OSCE que prenguin mesures per assegurar que l’Estat espanyol desisteix la persecució i criminalització de la societat civil catalana i atura la criminalització del dret a la llibertat d’expressió, llibertat d’associació i el dret a l’autodeterminació del poble català.

L’Assemblea Nacional Catalana participa regularment en trobades internacionals de drets humans per defensar l’autodeterminació de Catalunya i denunciar les vulneracions de drets per part de les institucions espanyoles contra el poble català, en el marc de la seva tasca d’incidència internacional.