fbpx

L’Assemblea es mobilitza al matí amb la nova plataforma Som Riu i es concentra davant del Parlament a la tarda en defensa de la sobirania de la cambra

N'estm fins als nassos

Al matí, l’Assemblea s’ha concentrat davant de la prefectura de policia de Via Laietana acompanyats de la nova plataforma Som Riu. A la tarda, la mobilització s’ha desplaçat fins a les portes del Parlament, per donar suport a la presidència de la Generalitat i a la sobirania del Parlament.

Jornada de mobilitzacions avui. Al matí, l’Assemblea ha fet costat a la nova plataforma Som Riu, encapçalada per representats del món de la comèdia i amb la presència de pallassos professionals, com Jordi Pesarrodona. La concentració inicial era al barri del Born de Barcelona, però s’ha anat desplaçant fins arribar a Via Laietana, a l’altura de la comissaria de la policia nacional.

Allà, els manifestants han desplegat cartells amb el lema de la concentració, “N’estem fins als nassos”. De fet, molts d’ells portaven nassos de pallasso, i alguns fins i tots anaven vestits amb la indumentària habitual. Molts dels manifestants han entonat càntics com: sense els pallassos no hi ha revolució i fora les forces d’ocupació. La concentració ha clos amb el Cant dels Segadors cap al migdia.

A la tarda, davant del Parlament
Poca estona més tard, l’Assemblea ha convocat una concentració al Passeig de Lluís Companys amb motiu del Ple extraordinari convocat per la cambra per debatre sobre la inhabilitació del president Torra, ordenada per la Junta Electoral Central. Alguns concentrats, però, han aconseguit arribar fins a les portes del Parlament i la concentració s’ha desplaçat fins allà.

Mentre a dins de la cambra JxCat, ERC i la CUP ratificaven Torra com a president mitjançant una proposta de resolució, a fora, els concentrats han pogut seguir el Ple en directe a través d’un equip de so. En un dels recessos de la sessió, el president de la Generalitat ha aprofitat per sortir a saludar els concentrats de l’Assemblea, que han mostrat el rebuig per la decisió de la JEC.

Aquesta concentració ha tingut lloc l’endemà de la mobilització que l’Assemblea va dur a terme a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar per la decisió de la JEC d’inhabilitar el president Torra i prohibir a Oriol Junqueras ser eurodiputat.

Descàrregues