fbpx

La plaça Sant Jaume clama contra la inhabilitació del president Torra

Concentració inhabilitació Torra Sant Jaume Barcelona

La concentració de l’Assemblea ha omplert la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el rebuig a la inhabilitació que la Junta Electoral Central ha ordenat avui contra el president Torra i també per la prohibició a Oriol Junqueras de ser eurodiputat.

Sota el lema “Només el Parlament de Catalunya escull el nostre president”, l’Assemblea ha omplert aquest vespre la plaça Sant Jaume de Barcelona en una concentració de rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central, que ha ordenat la inhabilitació del president Torra.

Davant de milers de ciutadans visiblement enutjats per la decisió, la presidenta de l’Assemblea ha compartit amb ells el malestar per la situació i ha qualificat la decisió de la JEC com un atac intolerable a la sobirania del Parlament i al poble de Catalunya, i contrària a l’estat de dret. Paluzie ha refermat el compromís de l’Assemblea amb el president Torra en la defensa de la sobirania del Parlament, i s’ha compromès a seguir treballant cap a la independència, exigint a les formacions polítiques que compleixin els mandats amb els quals s’han presentat a les eleccions.

En aquest sentit, ha interpel·lat directament al PSC, a qui ha demanat que ratifiquin el president Torra al Parlament conjuntament amb les altres formacions independentistes i sobiranistes, si realment volen desjudicialitzar el conflicte.

El vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, ha compartit la indignació per la decisió presa per la JEC, i ha remarcat que la inhabilitació de Torra, així com la prohibició de la JEC a Oriol Junqueras per ser eurodiputat, evidencia la vulneració de drets més bàsics en una democràcia: el sufragi.

L’Assemblea penja la pancarta
Un cop finalitzats els parlaments, l’Assemblea ha tornat a penjar a la façana del Palau de la Generalitat la pancarta per la qual el president Torra ha estat inhabilitat, amb el llaç groc i amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats”. L’Assemblea ho ha fet minuts després que el president de la Generalitat en fes la donació a la plaça Sant Jaume, entre aplaudiments de la ciutadania concentrada.

Minuts més tard, i amb la pancarta ja penjada, l’Assemblea ha despenjat la bandera espanyola del Palau de la Generalitat mentre els concentrats a la plaça Sant Jaume de Barcelona clamaven per aquest fet.