fbpx

L’Assemblea reivindica la preparació per a la independència en el 5è aniversari de l’1-O

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha anunciat l’organització d’una Conferència Nacional per la Independència per marcar el full de ruta cap a la independència en el marc de la commemoració del 5è aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre.

La diada de l’1 d’Octubre d’enguany ha estat marcada per la mobilització ciutadana. Així ho ha demostrat l’acte unitari commemoratiu a l’Arc de Triomf, organitzat pel Consell de la República, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Intersindical-CSC.

L’acte, que ha començat a les 17h i ha estat inaugurat per l’expresidenta del Parlament de Catalunya i expresidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, ha evidenciat que l’independentisme conforma un front unit, comú i transversal en els moments necessaris. A l’acte hi han participat representants de totes les entitats organitzadores.

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha declarat “Vam sortir aquest 11 de setembre i hem fet tremolar un escenari polític centrat en mantenir l’immobilisme, on s’insisteix en la via morta d’un diàleg amb l’Estat, amb propostes que el Govern espanyol no triga ni una hora en rebutjar” i ha insistit “L’1 d’Octubre és el nostre passat, però també el nostre present i el nostre futur. Ens hem llepat les ferides i ara tornem a sortir a lluitar”.

Feliu també ha anunciat l’organització d’una Conferència Nacional per la Independència per marcar el full de ruta cap a la independència, que se celebrarà en els mesos vinents, i que ja està disponible al web de l’Assemblea perquè tothom s’hi pugui inscriure. Una proposta per construir un espai lliure de debat i projecte per la independència, on ciutadania i entitats puguem compartir propostes i avançar cap a l’alliberament nacional. On estigui cridat tot el territori, totes les sensibilitats, tots els propòsits que coincideixen en la mateixa voluntat.

A primera hora de la tarda, l’Assemblea ha organitzat una acció commemorativa i reivindicativa a la plaça de Sant Jaume per recordar l’exercici polític i del dret a l’autodeterminació més important de la història de Catalunya: el referèndum de la independència del nostre país. S’ha aixecat un mur d’urnes per visibilitzar l’allunyament de les nostres institucions respecte al resultat del Referèndum d’Autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017, amb un gran èxit d’assistència.

En el marc de l’aniversari de l’1-O, les territorials de l’Assemblea han organitzat actes commemoratius entre el divendres al vespre i el matí de dissabte, on s’ha llegit el manifest de l’1 d’Octubre i s’han fet proclames independentistes.

L’Assemblea insisteix que cal posar en valor de nou la fita aconseguida aquell Primer d’Octubre de 2017. Des de l’entitat volem recordar aquella gesta i reafirmar la nostra voluntat de complir amb el mandat del referèndum i recordar-ne les víctimes de la violència i les més de 4.000 persones represaliades per l’Estat espanyol.

Descàrregues