fbpx

L’#AssembleaACasa amb David Fernàndez

Avui hem conversat amb David Fernàndez, Secretari Nacional de l’Assemblea i coordinador de la Comissió Fem República, de la campanya Prop de Casa i sobre com ho hem de fer per continuar-nos enfortint des de la societat civil pel proper xoc democràtic amb l’Estat espanyol.
 
El Secretari Nacional David Fernàndez ha desgranat el nou projecte de l’Assemblea, Prop de Casa, que neix amb la voluntat de posar en contacte les consumidores i els consumidors amb agrupacions d’autònoms, PIME i cooperatives que hi ha actualment al territori. Es vol ajudar el teixit productiu del país perquè pugui fer front a la crisi econòmica generada per la COVID-19.
 
En aquest sentit, Fernàndez ha explicat que Prop de Casa “va sorgir del neguit que hi havia dins l’Assemblea de com ajudar les productores i productors d’aquest país, i promocionar el consum de proximitat. La web de Prop de Casa està pensada per magnificar i publicitar iniciatives col•lectives que ja estan en marxa i que, al seu torn, promocionen iniciatives individuals. Prop de Casa vol fer visible l’acció d’aquestes agrupacions”.
 
Sobre el procediment d’inscripció d’iniciatives, el coordinador de Fem República ha explicat que “hem fet la recerca en diferents àmbits per cercar iniciatives col·lectives que ja estan operant. Però segur que no hem pogut recollir-les totes, per tant convidem a accedir al web per inscriure projectes perquè els puguem publicar”.
 
La xerrada s’ha desenvolupat al voltant de les qüestions que han fet arribar les usuàries i usuaris. Preguntat sobre el futur de Prop de Casa, David Fernàndez ha explicat que “el recorregut serà definit per l’interès que generi. De moment, ens cenyim a la crisi actual. Però depenent de la resposta, ja veurem fins on arriba”. De fet, està convençut que “hi haurà un abans i un després de com consumim. Amb aquesta crisi hem vist els problemes d’externalitzar les produccions fora del territori i de no enfortir els productors locals”.
 
Sobre la patronal Anem X Feina, col·laboradora del projecte Prop de Casa, Fernàndez ha explicat que “té uns principis molt marcats, és desacomplexament independentista. És una patronal moderna, que treballa en línia, s’articula en xarxa i és respectuosa amb el territori. És la patronal del s. XXI”.
 
De la tasca de “Fem República”, el coordinador de la comissió ha explicat que fa dos anys “vam identificar la necessitat d’enfortir pilars d’estat i d’ocupar espais de poder. De fet, així és com va néixer Eines de País”. El principal objectiu és accedir a entitats amb força d’influència en el marc econòmic i polític del país que fins al moment no han estat ocupades per l’espai independentista. Tal com s’ha fet, per exemple, amb la Cambra de Comerç de Barcelona. Per aquest motiu és tan important la campanya EinesdePais.cat
 
Per acabar, David Fernàndez ha insistit que “la independència es farà des de tot arreu. Ens hem de fer forts en aquells àmbits on tinguem capacitat d’influència. Hem d’exercir el nostre empoderament personal. Com a individus tenim una responsabilitat que no podem defugir i hem d’exercir cada dia”.

Descàrregues