fbpx

L’#AssembleaACasa amb Joan Canadell

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha desvelat que més del 70% de les empresàries i els empresaris, segons les enquestes de la Cambra de Comerç, estarien a favor de la independència de Catalunya.
 
Joan Canadell ha fet un balanç del primer any al capdavant de la Cambra de Comerç de Barcelona, i ha explicat que “estem molt satisfets de les coses que hem viscut. Pensem que hem demostrat que l’independentisme és capaç de gestionar institucions tan importants com la Cambra de Barcelona. Els membres de la Cambra hem sabut posar per davant un objectiu comú. Aquesta hauria de ser una lliçó per als nostres polítics”.
 
A partir de preguntes que els usuaris li anaven traslladant a través de les xarxes, Canadell, ha volgut insistir en el fet que “els partits polítics ens han fallat. No podem seguir dubtant perquè hi ha una majoria independentista, com es va demostrar l’1 d’Octubre, hem de tirar endavant. El mandat segueix vigent. Com a país hem de ser molt conscients que fem un pas definitiu o ens espera una crisi molt llarga”.
 
A la pregunta de si l’empresariat català era o no independentista, Canadell ha explicat que “més del 70% de les empresàries i els empresaris, segons les enquestes de la Cambra de Comerç, estarien a favor de la independència de Catalunya. La gran majoria ho tenen molt clar, i més després d’aquesta situació que estem vivint“.
 
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona també ha assenyalat que “la COVID-19 ens pot ajudar a fer veure que no hi ha res més a fer a Espanya”. “Ens cal un canvi de model, i la crisi pot ajudar en aquest sentit. Cal que tots puguem decidir quin model volem. Però sense un estat independent no ho podrem tenir plenament”. A més, ha afegit que “de cara a les pròximes eleccions a la Generalitat, hauríem de tornar a parlar dels avantatges que ens reportaria un estat propi. Fer una mena de plebiscit on votem un nou model de país”.
 
També ha estat preguntat per qüestions de caràcter econòmic, concretament per un possible sistema de caixes. Canadell ha explicat que “la darrera crisi es va emportar el sistema de caixes catalanes. Hauríem de recuperar aquell esperit. Hauríem de crear un sistema de caixes aplicat al s.XXI. El dia que puguem ser un estat ho haurem de fer segur”.