fbpx

L’Estat espanyol ataca de nou: 110.000 euros embargats a l’Assemblea

L’Assemblea ha tingut constància que l’Estat espanyol ha decidit embargar 110.000 euros a l’ANC. Aquesta xifra correspon a la multa que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades va imposar l’any passat i que l’Assemblea es va negar a pagar.

Com a conseqüència d’aquesta negativa, l’Estat ha decidit emprendre accions repressives, de nou, i ha decidit embargar un dels comptes de l’entitat per fer front al pagament, que ascendeix a 110.000 euros, interessos inclosos. La sanció va ser recorreguda a instàncies judicials per l’Assemblea, fet que no implica una moratòria en l’embargament, per això s’ha dut a terme avui. Tot i això, l’entitat recorrerà també aquest embargament, així com també es va fer amb la sanció en el seu moment.

Després d’aquesta segona inspecció, l’Agència Tributària va enviar cartes a tots els clients de l’Assemblea, notificant-los l’embargament. Aquesta acció tenia dos objectius clars. El primer, malmetre la imatge pública de l’Assemblea; i el segon, redirigir els pagaments que feien empreses endeutades amb l’Assemblea cap a l’Agència tributària, evitant així que l’Assemblea pogués oposar-se al pagament de la multa. De moment, mitjançant aquest mecanisme ja s’han retornant més de 20.000 euros.

Aquesta no ha estat, però, l’única multa ni inspecció que l’entitat ha rebut. L’any 2015, l’AEPD va multar l’ANC i Òmnium Cultural amb 440.000 euros, que llavors sí que es van pagar. Malgrat això, l’Estat va tornar a intentar escapçar l’entitat amb una nova multa l’any passat. Aquest cop, però, no es va pagar.

Un cop més, l’Estat ens vol arruïnar i ens embarga els comptes, igual que ho ha fet amb Òmnium Cultural. A cadascuna de les dues organitzacions ens embarga la mateixa quantitat perquè ens vam negar a pagar una multa injusta que vàrem recórrer com sempre hem fet i seguirem fent.

Ajuda’ns a fer front a aquests 110.000 euros; fes-te’n soci o fes un donatiu.

Descàrregues