fbpx

Més de 100 actes territorials per reivindicar l’1 d’Octubre

L’Assemblea Nacional Catalana organitzarà més d’un centenar d’actes arreu del país el divendres 1 d’octubre al vespre per reivindicar la victòria del Primer d’Octubre del 2017 i defensar-ne el mandat.

Són moltes les assemblees territorials que han organitzat actes polítics el divendres al vespre amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre. L’Assemblea ha mobilitzat el territori per tal de concentrar-se en llocs on hi va haver atacs rellevants i es va plantar cara a l’Estat espanyol.

Hores d’ara l’entitat ja té confirmats més d’un centenar d’actes que es poden consultar en aquest mapa interactiu. Encara se n’estan afegint més, el que fa preveure que el divendres al vespre els carrers i places de Catalunya s’ompliran sota un mateix clam: “Lluitem i guanyem la independència”.
L’expresidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, participarà a l’acte de Roquetes a les 20 h al pavelló municipal.

 

Confirmació d’autoritats polítiques per l’acte d’Illa

L’acte polític que es farà a Illa el divendres 1 d’octubre a les 17 h disposarà d’una fila d’autoritats on hi haurà representants institucionals i dels partits: Laura Borràs (presidenta del Parlament); Jordi Sànchez (expresident de l’Assemblea); Jordi Turull (pres polític indultat); Dani Cornellà (diputat al Parlament per la CUP); Montserrat Vinyets (diputada al Parlament per la CUP); Jordi Martí (senador d’ERC); Toni Castellà (Demòcrates). També hi assistirà una delegació del PDeCat.

D’altra banda, també hi seran presents la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni. Tots tres intervindran en el transcurs de l’acte.

 

Marxes 2 d’octubre

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, participarà a la marxa Centre, que anirà de Vinaròs a la Ràpita. També participarà a l’acte que començarà a les 21 h.

Pel que fa al vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, participarà a la marxa Nord, que anirà de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva. En aquesta marxa també hi participarà el president Quim Torra. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, serà a les 8 h a Sant Julià de Ramis a la sortida de la marxa.
A la marxa Ponent, per part de l’Assemblea, hi assistirà el secretari nacional i coordinador de la Comissió d’Incidència Política, Martí Claret.

En els actes polítics de final de les marxes hi participaran membres de l’Assemblea, d’altres entitats i alcaldes i alcaldesses.