fbpx

Música a Vilafranca per la llibertat dels presos polítics

Des de fa dos mesos, la ciutat de Vilafranca acull música en favor dels presos polítics. Cada nit, a la plaça de la Vila, un col·lectiu de músics del Penedès interpreta el Cant dels Ocells. Aquesta setmana, a més, ho va fer amb la presència de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn.

Es dona la circumstància que el conseller Forn té vinculació familiar amb els propietaris d’un establiment del centre de Vilafranca. Per això, aquest passat dimecres, Masvidal va voler ser present a l’acte en agraïment pel suport que els estan donant.

Més de 500 persones van omplir la plaça, que va comptar amb un gran nombre de cantaires de diverses corals, a més d’una gran quantitat de músics. Un dels promotors de la iniciativa, David Miret, va explicar que era una nit especial. Miret va assenyalar que l’acció dels músics del Penedès és una manera de fer pública una angoixa col·lectiva.

Força a les famílies i als presos

Laura Masvidal es va mostrar molt emocionada i agraïda. Va apuntar que actes com aquest donen força a les famílies i sobretot als presos. Entre els presents a la plaça hi havia diversos regidors i també l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va destacar la continuïtat de la iniciativa dels músics del Penedès i també va fer una crida a tots els demòcrates a reflexionar sobre la injustícia de posar a la presó preventiva persones que no han comès cap delicte.

Masvidal va fer un parlament d’agraïment, especialment pels músics, tot explicant les dificultats per fer entrar música a la presó d’Estremera. També va llegir un escrit de la seva filla.

L’acte va començar amb la interpretació del Cant dels ocells per part d’un grup de cantaires de diferents corals vilafranquines, que va venir seguida de la interpretació de la mateixa música per part d’un nombrós grup de músics. El públic va reclamar llibertat per Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn i Oriol Junqueras. Per acabar, els músics van interpretar “L’estaca”, de Lluís Llach, i els Segadors.

En aquest enllaç es pot veure el vídeo de la noticia que en van fer els mitjans locals.

Descàrregues