fbpx

Per la defensa del Parlament votat pel poble

El proper dimecres 17 de gener hi ha convocada la sessió de constitució del Parlament, la Presidència i la mesa. Fruit de les eleccions del 21-D hi ha una majoria al Parlament a favor de la República, i una oposició que anuncia tàctiques filibusteres com les que havien utilitzat a principi de setembre (tractant d’impedir l’aprovació de la Llei del referèndum). Exigim que es respecti aquesta majoria, rebutgem aquestes tàctiques de l’oposició i que la justícia espanyola mitjançant els seus mecanismes vulgui canviar les majories sorgides de les urnes el 21D.

Per això, el dimecres 17 de gener l’Assemblea Nacional Catalana enceta noves mobilitzacions per exigir que es respectin els resultats del 21D i convoca una concentració davant del Parlament per donar suport als diputats electes i seguir en una pantalla gegant el debat per escollir president i mesa del Parlament. Demanem a tots els demòcrates que posin en marxa els mecanismes necessaris perquè les majories sorgides de les urnes del 21D siguin respectades davant la previsible omissió de les nostres exigències per l’Estat espanyol.

L’aplicació fraudulenta de l’article 155 ha estat revocat per la ciutadania catalana en les eleccions del 21D. Rajoy ha d’assumir-ne els resultats, retirar l’arbitrària persecució judicial, alliberar els presos polítics i permetre el lliure retorn del president i consellers exiliats. En qualsevol país demòcrata hauria suposat la dimissió del cap de Govern.

La societat civil organitzada ha mostrat, en els darrers mesos, la seva força i la capacitat de resistència i és la punta de llança de la República, amb l’ajuda dels seus representants polítics (que són majoria al Parlament) i del Govern que nomeni el president elegit. Garantir la independència de Catalunya és l’únic remei contra la pretensió de governar-nos des de Madrid per mitjà de quatre diputats d’un partit polític rebutjat a les urnes i corrupte, una situació d’anormalitat democràtica que una amplíssima majoria de la població catalana no consent.

Aquest dissabte, l’Assemblea Nacional Catalana enceta els debats que portaran a l’aprovació, a finals de febrer, del [download-attachment id=”1633″ title=”Ponencia_del_Full_de_Ruta_2018-2019″]. D’acord amb la proposta que el Secretariat Nacional ha aprovat en la seva reunió ordinària d’avui, l’organització es mantindrà en la no-violència i el pacifisme, i independent dels partits polítics. Treballarà per la unitat d’acció i l’augment de la base social republicana. Insta les institucions catalanes a construir la República proclamada.

Descàrregues