fbpx

Nou cop a la credibilitat de l’Estat: l’Organització Mundial Contra la Tortura exigeix la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Nova bufetada al sistema judicial espanyol. En una carta feta pública, l’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT) ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, i al defensor del poble d’Espanya, Francisco Fernández Marugán, que alliberi de manera immediata Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’entitat considera la detenció preventiva “arbitrària”, i recorda que només ha de ser aplicada com a últim recurs. L’OMCT considera els càrrecs acusatoris d’infundats, motiu pel qual demana que es retirin i que es posi fi a l’assetjament judicial a què són sotmesos. Així mateix, es demana que es garanteixi un judici just.

Per tot això, es fa una crida a respectar en tot moment els drets humans i les llibertats fonamentals, ratificades per l’Estat espanyol. De fet, fa una petició a l’Estat perquè es respectin els drets a la lliure expressió i a la llibertat d’associació i de reunió, recollits als articles 19.2 i 21 del Pacte de Drets Civils i Polítics de Nacions Unides.

Un comunicat “molt important”
La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha ressaltat la importància d’aquest pronunciament, que ha considerat de “molt important”. Subratlla la preocupació perquè el Tribunal Suprem, encarregat de jutjar-los, ocupa un nivell jurisdiccional superior contra el qual no es pot recórrer, a diferència d’un jutjat de més baixa instància, i amb jutges nomenats pel Consell General del Poder Judicial, organisme nomenat pel Congrés “i amb moltes interferències polítiques”.

Finalment, Paluzie recorda que l’OMCT considera que la naturalesa política de la causa s’evidencia amb la participació com a acusació popular del partit d’extrema dreta de Vox.

Descàrregues