Dones per la independència

 Pàgina
https://donesxlaindependencia.wordpress.com/

Facebook
https://www.facebook.com/donesxlaindependencia/

Twitter
@ANCDones

Instagram
https://www.instagram.com/dones_anc/

Telegram
https://t.me/ANCDones

Correu electrònic
dones@assemblea.cat

Propers esdeveniments

No hi ha esdeveniments

DECLARACIÓ 8 DE MARÇ 2021

LES VIDES AL CENTRE

Davant l’emergència social i nacional, República feminista

El pròxim 8 de març, des de la Sectorial de Dones de l’Assemblea Nacional Catalana us convidem a posar les vides al centre de les accions i a reclamar drets per a totes.

Malauradament la crisi sanitària de la COVID-19 ha provocat també una crisi social on les dones, un cop més, som el col·lectiu més afectat pel confinament. Aquesta situació  ha ocasionat que les tasques de la llar, les cures i les obligacions escolars dels fills recaiguessin majoritàriament en nosaltres, en detriment de la nostra salut.

Evidentment, la crisi econòmica també ens ha afectat de ple sense distincions d’origen, edats ni àmbits laborals i ha suposat un pas enrere per a companyes que patien precarietat laboral, amb salaris minsos, dobles jornades reduïdes o parcials i que ara ni tan sols tenen feina ni recursos per sobreviure. També ha perjudicat dones

d’edat avançada, que pateixen les mancances del finançament dels serveis públics en les residències per a la gent gran.

Un altre col·lectiu afectat és el dels alumnes de capacitats diverses, que veuen com els seus drets d’estudiar allà on volen són reduïts a aquelles escoles que l’administració marca com a possibles. El motiu és que no hi ha prou finançament per garantir un sistema d’educació, públic, laic, inclusiu i que garanteixi la coeducació.

No sembla que la situació pugui millorar en els mesos vinents sinó tot el contrari. És per això que, aquest 8 de març,des de la Sectorial de Dones de l’Assemblea volem denunciar aquesta realitat social i econòmica i impulsar un canvi per construir, des de baix, la República feminista, que posa les vides al centre de l’organització política, social i econòmica del país.

No ens serveix un sistema que invisibilitza les feines de cura i trasllada a les dones les mancances del sistema econòmic i la responsabilitat de la reproducció social.

Creiem i defensem que el dret a l’existència està en risc per un sistema polític, econòmic i de desprotecció social violent, insuficient i incompetent per garantir les necessitats bàsiques i per viure en llibertat i dignitat.