Guàrdies Urbans per la independència

Qui som?

Som ciutadans i ciutadanes de Catalunya que:

  • Patim un ofec econòmic en forma d’espoli fiscal, que aboca a Catalunya a una decadència econòmica amb conseqüències socials molt greus.
  • Observem indignats com des del Govern Espanyol, menyspreen les decisions del Parlament de Catalunya i del poble català, i aprova mesures que es tradueixen en la desconstrucció de l’autogovern a Catalunya.
  • Comprovem com el Govern Espanyol, mitjançant els poders legislatiu, executiu, i judicial (mitjançant el Tribunal Constitucional), esmicola l’autogovern de Catalunya, i ataca el nostre model educatiu, la nostra llengua i la nostra cultura.
  • Aquest ofec que patim té les seves conseqüències i nosaltres som testimonis directes d’aquestes: per exemple podem destacar la pèrdua gradual i continuada de la qualitat dels serveis públics (sanitat, educació, serveis socials, seguretat pública, etc), amb una oferta de serveis públics precària que genera moltes desigualtats: potència la via del sector privat que facilita els serveis de qualitat a qui ho pot pagar.
  • Creiem que la única sortida viable i possible a aquesta greu situació, és que Catalunya esdevingui un estat propi, lliure i independent.

És per això que participem i compartim els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en quant a l’assoliment de la independència i l’Estat propi per a Catalunya, seguint el model del full de ruta fet públic i aprovat en Assemblea General de l’ANC.

També tenim en comú la nostra professió: som guàrdies urbans, guàrdies municipals i policies locals de tots els municipis de Catalunya, cossos als que la ciutadania coneix popularment com “els guàrdies”.

Nosaltres, com a integrants d’un col·lectiu tan significatiu del nostre País, entenem que no ens podem quedar al marge d’aquest procés.

Es per això que un grup de guàrdies urbans de la ciutat de Barcelona, guàrdies i policies locals d’altres municipis de Catalunya, vàrem decidir en data 23 de gener de 2014, constituir-nos oficialment en una Sectorial de l’ANC anomenada “GUARDIES URBANS PER LA INDEPENDÈNCIA”. (L’ANC es defineix com un moviment basat en la democràcia de base i la unitat d’acció, constituït per assemblees territorials i sectorials).

Quin és el nostre propòsit?

Com tots ja sabeu, els guàrdies urbans som els policies més propers al ciutadà, i no per la nostra ubicació geogràfica sinó pel servei que donem, el qual ha anat evolucionant, adaptant-se sempre a les necessitats de la població a qui es presta el servei.

Per això, constatem que cada vegada és més amplia la majoria social del nostre país que creu, com nosaltres, que es urgent i necessari que Catalunya esdevingui un Estat sobirà.

Tenim l’objectiu de créixer com a sectorial en tots els municipis de Catalunya, promovent la integració dins d’aquesta del màxim nombre de companys i companyes que ens vulguin acompanyar en aquest il·lusionant i ambiciós projecte

Compartim els objectius de l’ANC, i volem treballar també dins dels nostres Cossos i Unitats, per a promoure i consolidar l’opinió majoritària favorable a la independència de Catalunya, en sintonia amb la ciutadania, que cada vegada i d’una forma més clara, manifesta la seva estima pel país expressant la seva voluntat de llibertat democràtica.

Què volem?

Volem sumar esforços i sinèrgies per a:

  • Construir una majoria social, també dins del col·lectiu dels Guàrdies Urbans, favorable a la constitució d’un Estat sobirà català.
  • Col·laborar en crear les bases per construir un Estat democràtic, transparent, modern, solidari, just i participatiu.
  • Treballar activament per canviar alguna de les percepcions que, malauradament i no sense raó en alguns casos, molts dels nostres conciutadans solen tenir en general sobre els guàrdies, principalment a Barcelona i altres ciutats grans, com potser la forma de comunicar-nos amb el ciutadà, radicant allò que molta gent comenta sovint: “els guàrdies sempre parlen en castellà”

Com ho volem fer?

De forma pacífica i democràtica, i obert a totes les aportacions del nostre col·lectiu, es facin en llengua catalana o castellana, ja que el fet que hi hagi una pluralitat lingüística sempre és enriquidor, i és el mirall de l’actual societat catalana.

Bàsicament fent xarxa, creant fòrums de debat dins del col·lectiu, i participant activament en altres fòrums als quals podem ser convidats.

Som conscients de la importància que els Guàrdies Urbans podem tenir com a garants del procés legal i democràtic quan, en un futur molt proper, els ciutadans de Catalunya siguin convocats en una consulta per a la constitució d’un Estat Català o per unes eleccions plebiscitàries. Cal recordar que en tots els processos electorals i consultius des de l’any 1977, hem estat nosaltres els que hem constituït les meses electorals, assessorant i vigilant tot el procés electoral democràtic tot i que darrerament, per motius purament econòmics, hem estat substituïts parcialment per altres “representants de l’administració”.

No obstant, en el compliment de les nostres funcions professionals com a agents de l’autoritat, actuarem amb absoluta neutralitat política i imparcialitat, sense fer cap discriminació. Exercirem les nostres funcions amb respecte absolut a la Constitució, a l’Estatut d’Autonomia i a la resta de l’ordenament jurídic. I val recordar que el comandament de la policia local és exercit per l’alcalde.

Per què Guàrdies Urbans i no altre nom?

Defensem el nostre nom de Guàrdies Urbans perquè és un nom amb història a Catalunya: el 8 de desembre de 1907, els agents de la Guàrdia Urbana varen començar a prestar servei a Barcelona per primera vegada.

Aquest servei va ser molt ben rebut pels ciutadans, i des d’ençà, el ventall d’actuacions de la nostra tasca no a parat de créixer i d’adaptar-se a la demanda de la ciutadania.

Hem descartat el nom de Policies Locals, perquè aquest és un nom genèric que s’ha escollit per a estandarditzar un específic catàleg professional policial a tota Espanya (regulat per la Llei Orgànica 2/86 i posteriors), no per una necessitat dels usuaris alhora d’identificar al prestatari d’un servei policial.

No es massa llunyà el temps en que els guàrdies érem considerats “els homes i dones de blau”, els que els nostres conciutadans veien com “els seus”. Alguns encara recordem com molta gent dels nostres pobles i ciutats, al davant de qualsevol conflicte de convivència o delinqüència deien: “Truca als guàrdies”

Volem treballar també per a recuperar aquesta percepció que, malauradament i per diferents motius, s’ha anat esvaint. Volem tornar a ser “els guàrdies”, i demostrar que continuem essent cabdals en una societat desenvolupada i moderna.

Propostes de futur per a treballar en un Estat Català Sobirà.

  • Col·laborar en actualitzar i millorar moltes de les lleis i ordenances. Nosaltres són coneixedors de les deficiències i injustícies que la seva aplicació genera. L’experiència i els coneixements de molts anys de servei ens dona peu per a voler participar més activament en la seva reforma o actualització. També som conscients de la burocratització de l’Administració Pública, i concretament de la nostra activitat, però tenim moltes idees per a simplificar-la i fer-la més ràpida i lleugera, donant totes les garanties als administrats.
  • Estar a l’alçada de les necessitats de la població a la qual prestem servei, assolint un nivell de qualitat en les nostres actuacions, que torni a posar aquest col·lectiu com a referent internacional de qualitat i eficiència en la tasca policial i assistencial a les persones.

Crida a la participació.

Volem convidar-vos a tots els companys i companyes de les Guàrdies Urbanes, Guàrdies Municipals i Policies Locals de Catalunya, a que us afegiu a la nostra sectorial si compartiu els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en quant a l’assoliment de la independència i l’Estat propi per a Catalunya, seguint el model del full de ruta fet públic i aprovat en Assemblea General de l’ANC.

Som conscients que la riquesa del nostre col·lectiu, pot aportar molt a aquest il·lusionant i ambiciós projecte.

Salut i visca Catalunya!

[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4917″ title=”Descarrega la presentació”]

Descàrregues