Meteoròlegs i Climatòlegs per la independència

[powr-facebook-feed id=a8ddf1b3_1518115133436]

Constitució de l’assemblea Meteoròlegs i climatòlegs per la independència

El dimarts 21 de febrer de 2012 es va constituir a la seu del Servei Meteorològic de Catalunya (Barcelona) l’assemblea de Meteoròlegs i climatòlegs per la independència.

Per què meteoròlegs i climatòlegs per la independència?

El col·lectiu de meteoròlegs i climatòlegs presenta punts en comú amb altres sectorials, però té també característiques concretes que el fan únic, com ara la gran diversitat de perfils de la gent involucrada en aquesta activitat, que van des de l’aficionat fins al científic, passant per l’observador meteorològic i l’home o dona del temps.

Un altre tret diferenciador és l’arrelament d’aquesta activitat a Catalunya, on ja va existir un primer Servei Meteorològic de Catalunya (1921-1939) que va situar el país dins l’avançada científica i tecnològica europea d’aquell moment. Hereus d’aquest passat i conscients de la passió per la meteorologia existent en el present, creiem que és necessària la creació d’una sectorial específica que aplegui A TOTA LA GENT QUE ES TROBA INVOLUCRADA EN LA METEOROLOGIA I LA CLIMATOLOGIA i que en desitgi pertànyer.

Què volem fer des de la nostra sectorial?

La nostra assemblea sectorial ha de servir per identificar les mancances actuals derivades del fet de no disposar de plena sobirania, fet generador de  carències, duplicitats  i  desajustos  amb  l’actual  marc  de  relació Catalunya-Espanya. Volem iniciar el debat per trobar la millor manera de solucionar aquestes mancances i traçar el nostre petit full de ruta particular per saber quines són les passes a seguir quan siguem un estat propi, facilitant un procés natural, meditat i estructurat.

La primera crida per constituir l’associació s’ha realitzat entre els treballadors del Servei Meteorològic de Catalunya, on s’ha apuntat un 32% del personal. Estem segurs que això només ha estat el petit primer pas d’una nova comunitat que, de ben segur, anirà creixent i fent-se gran.

Imatge de grup:

Nucli inicial de l’assemblea de Meteoròlegs i climatòlegs per la independència. En aquesta imatge falta gent que va respondre a la crida però que va haver de marxar abans de fer la fotografia de grup, o que tot i apuntar-se no va poder assistir a la reunió constitutiva.

D’esquerra a dreta:

Darrera: Vicent Altava, Ricard Ripoll, Roger Vendrell, Miquel Perpinyà, Pere Cladera, Oriol Argemí, Jordi Toda (secretari), Jordi Cruz, Tomeu Rigo

Filera del mig: Gabriel Salvà, Agnès Mestre. I cap a la dreta: Jordi Mercader, Xènia del Amo, Maite Martín.

Davant  (ajupits):  Montserrat  Busto  (coordinadora),  Aleix  Serra,  Marc  Prohom

(vocal), Toni Barrera.

Falten: Clara Brucet, Joan Biarge, Mercè Herrero, Roger Pujolar, Oriol Puig.

[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4973″ title=”Descarrega la versió en PDF”]

Descàrregues