Músics per la independència

[powr-facebook-feed id=3be1fa5b_1518115813553]

Manifest Músics per la Independència

Un grup de músics professionals ens hem reunit a la seu de l’Associació Professional de Músics de Catalunya (MUSICAT), que ens ha cedit els seus locals i la seva infraestructura, per constituir la sectorial “Músics per la Independència”.

Davant del fracàs del model actual de l’estat de les autonomies, tant des del punt de vista administratiu com polític, creiem que l’únic camí possible per al nostre país és la independència i la constitució d’un nou estat.

Els músics no volem quedar al marge de les contínues mostres d’anhel sobiranista que estem vivint a Catalunya els darrers anys, d’una manera transversal, i volem donar tot el nostre suport per tal d’aconseguir un estat independent.

Subscrivim la mundialment respectada intervenció del Mestre Pau Casals l’any 1971 davant de les Nacions Unides i volem recollir el testimoni de tants altres músics que també han defensat i defensen la sobirania de Catalunya:

Deixeu-me que us digui una cosa… jo sóc català. Catalunya és avui una regió d’Espanya, però què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Jo us n’explicaré el per què. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va tenir les primeres Nacions Unides: al segle XI totes les autoritats de Catalunya es van reunir en una ciutat de França —aleshores Catalunya— per a parlar de pau, al segle XI… pau al món i contra, contra, contra les guerres, la inhumanitat de les guerres…. això és Catalunya. (Extracte del discurs que Pau Casals va fer el 1971 a l’ONU, per agrair la concessió de la Medalla de la Pau).

Aquesta sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana, és apolítica i el seu principal objectiu és el d’ajudar a assolir la Independència de Catalunya des del nostre sector. Tota la gent relacionada amb el món de la música hi té cabuda, sense tenir en compte ni la llengua, ni la procedència, ja que estem tots units per un mateix objectiu: la independència del nostre país. Com a sectorial de l’ANC fem nostres la Declaració de la Conferència Nacional per l’Estat Propi, el seu full de ruta i el seu reglament.

En aquest camí cap a la sobirania ens sumem a l’exigència d’un plebiscit d’autodeterminació en el termini més breu possible.

Una de les virtuts del procés sobiranista és que ens obliga a reflexionar sobre el model de país que volem. La nostra és una professió que pateix moltes mancances: manca de reconeixement social, desprotecció laboral, un règim de seguretat social aberrant i absurd (Régimen Especial de Artistas y Toreros)… El nou estat català hauria de poder donar resposta als principals problemes que ens afecten i que el model actual no ha sigut capaç de resoldre:

  • Defensar i difondre la música feta a Catalunya.
  • Aconseguir que la música arribi a tenir la importància i el reconeixement que es mereix
  • en el sistema educatiu.
  • Aconseguir un règim laboral i fiscal adequat a les necessitats de la nostra professió.
  • Defensar i fomentar la música en directe en tots els àmbits.
[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4986″ title=”Descarrega el manifest”]

Descàrregues