Veïns per la independència

Veïns per la Independència

Catalunya i els Països Catalans actualment estan immersos en un moment històric crucial i complex que té tres fronts:

  1. Una profunda crisi econòmica i social compartida amb la majoria dels països del sud d’Europa.
  2. La crisi política, institucional i de legitimitat democràtica de l’Estat espanyol amb una contestació popular cada vegada més estesa (Indignats, PAH, Democràcia real ja…).
  3. La construcció d’un Estat propi un cop s’ha confirmat que l’Estat espanyol no només és incapaç d’assumir com a pròpia la nació catalana, sinó que és hostil a la nostra llengua, cultura i al benestar del ciutadans i ciutadanes.

A Veïns per la Independència (VxI), sectorial de l’ANC, pensem que en el procés de creació de l’Estat català les entitats veïnals han de tenir un paper important, creiem que han de recuperar el protagonisme que van exercir des del seu naixement fins a l’establiment de la democràcia. Han de tornar a ser escoles de democràcia: des de la diversitat del veïnat són agents de cohesió social que treballen pel benestar de veïnes i veïns; des de la seva diversitat i pluralitat en el territori una força determinant en la construcció de l’Estat propi al servei de tots els catalans i catalanes.

A VxI convoquem les entitats veïnals de Catalunya, els seus socis i sòcies actuals i, també fem una crida especial als veterans i veteranes que van participar en el procés de restauració de la democràcia, i que romanen en l’entitat o se’n van sortir desenganyats, a reil·lusionar-se i aportar la seva experiència i el seu coratge renovat. A antics i nous, a joves i grans us diem que VxI vol ser:

  • Una plataforma de difusió dels principis de l’ANC en els nostres veïnats, un clam a favor del referèndum o d’una declaració d’independència, l’altaveu dels arguments a favor d’una República catalana social i democràtica.
  • Un espai plural de debat sobre el país que volem construir, sobre els barris, ciutats i pobles, pensats pels ciutadans i per als ciutadans, i les actuacions per arribar-hi, amb el benentès que les primeres estructures d’Estat que ens cal són les del benestar (sanitat, educació, protecció social…).
  • Mitjancera entre l’Associació de Municipis per la Independència i aquells consistoris que encara no en formen part.
  • L’eina que revitalitzi les entitats veïnals com agents que vehiculen les inquietuds, les propostes i les reivindicacions de veïnes i veïns, ara, i en un futur proper, a l’Estat català.

El món veïnal ha de ser una peça clau per aconseguir una Catalunya lliure, socialment justa i econòmicament pròspera, somni que ja hem fet nostre i que guia les nostres passes.

[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”5075″ title=”Descarrega la presentació”]

Descàrregues