fbpx

Palafrugell exigeix la llibertat de Jordi Sànchez en un sentit homenatge

Dissabte, milers de persones van acostar-se a Palafrugell en “l’acte-concert-sopar groc” en homenatge a l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, empresonat preventivament des del 16 d’octubre del 2017.

Artistes com Salva Racero, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet,  la Companyia Elèctrica Dharma i tants d’altres van mostrar la seva solidaritat amb Sànchez i tots els presos polítics, exiliats i represaliats. Des de mitja tarda i fins ben entrada la nit, personalitats del món de la música, la política i la societat civil van desfilar per l’escenari de l’acte, que porta per nom El teu lloc és aquí, per mostrar el seu suport.

La Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va destacar la dedicació “absoluta” de Sànchez durant els tres anys del seu mandat, i va lloar-ne la seva figura, que va considerar “clau” per poder fer realitat el referèndum d’autodeterminació de l’1-O, especialment per la seva tasca de “teixir ponts” i ser “constructiu” entre tots els actors polítics i, a més, sempre sent “conscient” dels riscos que suposava fer-ho.

La Presidenta de l’ANC va explicar que, en una de les cartes que va rebre d’ell, li demanava i agraïa tots els actes de suport amb els presos polítics, però li recordava que l’Assemblea té un únic objectiu: aconseguir la independència. “La meva feina principal i la del Secretariat Nacional és seguir treballant fins aconseguir la independència. I això és el que estem fent i farem”, va dir Paluzie.

Per Paluzie, treballant per la llibertat col·lectiva s’està treballant per la llibertat de tots els presos i exiliats, i va fer una crida a omplir els carrers de Barcelona durant l’11 de setembre per demostrar que la repressió no acabarà amb aquest moviment ni que l’independentisme abandonarà els seus objectius.

Fer passar vergonya a l’Estat espanyol

Paluzie es va referir també als “judicis de la vergonya” que se celebraran a la tardor al Suprem. I per a fer-ho, va advertir a l’Estat que l’Assemblea denunciarà arreu les vulneracions de drets que es produeixen a l’Estat, i que la mobilització internacional que hi haurà farà “passar vergonya” a l’Estat espanyol, perquè hi ha molts diputats demòcrates a Europa disposats a mobilitzar-se conjuntament amb les assemblees exteriors de l’ANC.

La Presidenta de l’Assemblea va afirmar que abans d’arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, els presos i exiliats seran lliures perquè el moviment no cessarà i la República tindrà la clau de la seva llibertat. Així mateix, va enviar un missatge a l’Estat i a la Fiscalia, que darrerament ha fet mofa de la decisió de la justícia alemanya, considerant-la “provincial”. “No us serà igual el que digui el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, que us farà caure la cara de vergonya de tot el que heu fet”, va concloure.

Paraula, pau i dignitat

Qui també va participar, telemàticament, a l’acte va ser el President Puigdemont, que va admetre que Sànchez ha estat una “referència” democràtica per la seva generació, especialment de la lluita no violenta. “Sempre va exercir el lideratge que li pertocava” i, a més, “va exercir un mestratge moral”, va afirmar.

Puigdemont va recordar que l’Estat espanyol empresona gent, com Sànchez, per les seves idees i pel seu compromís amb la radicalitat democràtica, i aquesta “vergonya” no la pot tapar cap ministre d’exteriors. “Si pensaven que empresonant en Jordi estarien empresonant el que representa, estaven molt equivocats”, i va afegir que quan surti de la presó, els “il·lusos” empresonadors s’adonaran del seu “immens error”.

Finalment, Puigdemont va demanar continuar la lluita, i fer-ho de la manera amb què sempre ho ha fet Jordi Sànchez: amb la paraula, la pau i la dignitat.

Descàrregues