fbpx

Sant Pere de Ribes es tenyeix de groc durant la seva Festa Major

Els actes en suport als presos se succeeixen arreu del país. El passat 25 de gener, va ser el torn de Sant Pere de Ribes, que va aprofita la seva Festa Major per recordar Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Entitats i partits polítics de la vila es van coordinar per dur a terme accions que promoguessin la no normalització de la repressió de l’Estat espanyol.

L’acte central de la Festa Major, la caminada a l’ermita de Sant Pau en un cercavila de balls populars, va comptar amb la presència del Conseller Josep Rull, i també de Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez. Tots dos van mostrar el suport als presos polítics i van participar en un acte molt concorregut.

De fet, el fins ara president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, va voler agrair el suport de la vila a través d’un missatge des de Soto del Real. “Des de la presó i després de 100 dies de privació de llibertat, agrair a la gent de Ribes tota la solidaritat i mobilització no només per als qui estem a la presó i exili, sinó també per la independència del país. Espero ben aviat poder visitar-vos amb el compromís de continuar fent camí plegats cap a la llibertat. Us estimo“, conclou el missatge.

Vinyes grogues

Aquesta, però, no va ser l’única acció que es va dur a terme durant els actes de Festa Major. Al matí, alguns voluntaris van guarnir les vinyes properes amb centenars de llaços grocs, creant una imatge molt potent i reivindicativa. També es va formar una comitiva d’una vuitantena de persones que van afegir-se als balls populars i van seguir el cercavila amb grans lones grogues.

Si bé els actes tenien un caire festiu, l’objectiu d’aquestes actuacions ha estat no voler normalitzar aquesta situació repressiva que està duent a terme l’Estat espanyol.

Descàrregues