fbpx

Sem Països Catalans

Sem Països Catalans - secretariat

El Secretariat Nacional de l’Assemblea s’ha reunit a Perpinyà avui, 10 de novembre, en ple ordinari, amb motiu de la Diada de la Catalunya Nord, que aquest any commemora el 359è aniversari del Tractat dels Pirineus.

En el Ple del Secretariat s’han apuntat les directrius de les noves línies de mobilització de cara als judicis dels presos polítics que tindran lloc previsiblement a partir del gener. Mentre se celebrava el ple ha arribat la trista notícia de la mort de Manel Porta, exsecretari nacional, motiu pel qual s’ha fet un sentit minut de silenci.

Mobilització multitudinària a Perpinyà

A la tarda, el Secretariat ha participat de la manifestació “Sem Catalunya Nord. Fem Països Catalans” organitzada pel Col·lectiu 7 de Novembre.

En acabar la manifestació s’ha celebrat un acte polític on Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha volgut agrair la tasca duta a terme el darrer any per la Catalunya Nord: “aquest any hem vingut més nombrosos que mai aquí dalt perquè us hem de donar les gràcies per fer possible l’1-O amb l’operació de les urnes, per ajudar al primer exili i per tota la solidaritat que heu mostrat amb els represaliats polítics al llarg de tot aquest any”.

L’acte ha comptat amb els parlaments de Feliu Ventura, cantant de Xàtiva, Tomeu Martí Figueral, president del Grup Blanquerna, i amb la lectura de dues cartes de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, llegides per Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, respectivament. Amb aquesta representació s’ha fet palesa la visibilitat dels Països Catalans. Finalment, l’acte ha clos amb la lectura d’Emma Soler, de la Catalunya Nord, d’un manifest del Col·lectiu 7 de Novembre. Segons aquest col·lectiu, aquest any hi ha hagut una participació tres vegades superior a la que era habitual i “L’indépendant” ha comptabilitzat la participació amb 10.000 assistents.

Descàrregues