fbpx

L’Assemblea assumeix el lideratge del moviment independentista

L’Assemblea es referma en l’aposta per la unilateralitat. Així es va aprovar en el Ple extraordinari del Secretariat Nacional del 6 d’octubre, on es van aprovar 3 documents: “Fem la República catalana. Relat del que ens ha passat”, “Balanç de l’acció de Govern de la Generalitat de Catalunya” i “Fem la República catalana. Estratègia de futur”. Els tres documents van ser aprovats amb una clara majoria, d’entre el 71 i el 88 per cent, del Secretariat Nacional.

D’entre els documents destaca el Pla estratègic, document que fa la previsió d’escenaris de futur per assolir la independència i on s’especifica que cal preparar-se per la via unilateral -l’escenari més probable i l’únic que depèn de la societat catalana i permet ser pro-actius- i que estableix com fer-ho. L’Assemblea considera que, encara que el 80 % de la població estigués a favor de la independència, aquesta no vindria donada.

Seguint, doncs, aquest escenari, l’Assemblea considera que la preparació l’ha de fer la societat civil i el Govern, comptant amb el suport d’una majoria parlamentària.

 

El paper de la societat civil i del Govern
Al document es destaca el paper imprescindible de la societat civil. Aplicar el mandat de l’1 d’Octubre es pot fer pressionant amb grans mobilitzacions i, a la vegada, enfortint la societat civil amb petites accions diàries, com fer un consum estratègic, influir en entitats, o fins i tot plantejar la sobirania fiscal, entre d’altres.

D’altra banda, el document demana al Govern que faci un balanç de capacitats, una anàlisi de febleses i fortaleses, que prepari el finançament en un context de no-negociació, etc.

L’Assemblea destaca la importància de la unitat estratègica per implementar la República catalana, i demana al Govern que qui no es vegi amb cor de seguir amb un procés nítid d’accions de govern que condueixin cap a la proclamació efectiva de la República catalana faci un pas al costat, i deixi el seu lloc al Govern a persones que estiguin disposades a una acció més decidida, assumint els riscos propis de la desobediència.

Els documents es volen fer arribar als partits polítics, perquè es considera que, si els tres actors, Govern, Parlament i societat civil, es preparen amb responsabilitat i rigor en l’escenari de la unilateralitat, s’arribarà a l’objectiu de fer efectiva la República catalana, igual que es va ser capaç de fer el referèndum de l’1 d’octubre en les condicions més adverses.

Descàrregues