fbpx

Aprovat el nou full de ruta de l’Assemblea per majoria aclaparadora

Ja es pot consultar el nou full de ruta de l’Assemblea, que es va aprovar el passat diumenge durant la VI Assemblea General Ordinària de l’entitat. En total, es van votar 115 esmenes, més dues a la totalitat. D’aquestes 115, tan sols dues van rebre l’aval dels socis, concretament les esmenes 1 i 4. La primera pretenia constatar que l’Estat espanyol ha estat capaç d’utilitzar la violència contra el procés i que la Unió Europea no s’hi ha oposat fermament ni ha suposat que fes d’intermediari o mediador entre les dues parts. Al seu torn, l’esmena 4 demanava enfortir la resistència pacífica i de desobediència col·lectiva.

Les restants van ser rebutjades, com també van ser-ho les dues esmenes a la totalitat que s’havien registrat, amb 1116 i 1060 vots contraris respectivament per a cada una.

En aquest enllaç es poden consultar tots els resultats definitius.

Els informes de gestió, aprovats

Els informes de gestió, l’econòmic i el pressupost per l’exercici 2018-2019 van ser aprovats àmpliament. Així, els resultats van ser els següents. Informe de gestió: 1695 a favor, i 28 en contra; Informe econòmic: 2014 vots favorables, i 8 contraris; I pressupost per l’exercici actual: 2067 favorables i 5 en contra.

A més, també es va aprovar fixar na data de les eleccions al Secretariat Nacional, que serà el 17 de març, amb 1708 vots a favor, 58 en contra i 28 abstencions.

Un nou full de ruta per un moment excepcional

El full de ruta final de l’entitat, amb les esmenes integrades, va rebre el l’aval de 1309 socis. Tan sols 15 hi van votar en contra i 98 s’hi van abstenir. El nou full de ruta, doncs, demana reforçar el paper independent de l’ANC respecte dels partits polítics, respondre a la repressió de l’Estat espanyol, construir República a partir de l’apoderament de les persones i preservar el caràcter no violent del moviment independentista, entre d’altres.

El text preveu diversificar l’estratègia a partir de tres eixos: el social, posant èmfasi en el paper de l’ANC, la mobilització ciutadana i el seu apoderament; el nacional, que aposta per retirar el 155, recuperar el control de les finances, restituir el govern legítim, l’alliberament dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, així com el tancament de totes les causes judicials obertes. A més, aposta per mobilitzacions pacífiques i per iniciar el procés constituent. I finalment, el tercer eix aposta per internacionalitzar el conflicte, especialment mirant cap a Europa i les seves institucions.

El text complet es pot consultar aquí.