fbpx

Compte enrere per la VI Assemblea General Ordinària de l’ANC

Menys de 48 hores perquè l’ANC celebri la seva sisena Assemblea General Ordinària, un dels moments de més efervescència de l’entitat. Enguany, a més, en un context molt complex, amb presos polítics i exiliats i amb una República proclamada a l’espera de ser desplegada.

L’assemblea ha de servir, d’una banda, per aprovar el l’informe de gestió del Secretariat Nacional, l’informe econòmic de l’exercici i l’aprovació del pressupost per l’any 2018-2019. D’altra banda, també ha de servir per actualitzar i aprovar el full de ruta de l’entitat.

La ponència del full de ruta preveu diversificar l’estratègia d’actuació a partir de tres eixos: el social, a través de la mobilització ciutadana, el seu apoderament, l’ampliació de la majoria social a favor de la república, el reforçament de l’ANC i començar una escalada judicial que respongui a l’àmbit judicial de l’Estat.

El segon eix, el nacional, aposta per derogar el 155, restituir el govern legítim, l’alliberament dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, així com el tancament de totes les causes judicials obertes. A més, aposta per mobilitzacions pacífiques i per iniciar el procés constituent.

Finalment, el tercer eix aposta per internacionalitzar el conflicte, especialment mirant cap a Europa, les seves institucions i la comunitat internacional, teixint-ne vincles i reforçant les assemblees exteriors.

115 esmenes, 2 a la totalitat, i tret de sortida al nou Secretariat

Durant l’assemblea es votaran les 116 esmenes que els socis i sòcies han presentat i que han de servir per complementar i modificar el text inicial. Dues de els esmenes són a la totalitat.

Paral·lelament, també es donarà el tret de sortida a les eleccions que han de servir per renovar els membres del Secretariat Nacional i la figura del president, que ha quedat vacant des de la dimissió de Jordi Sànchez, empresonat des del passat 16 d’octubre a Soto del Real, conjuntament amb Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

Descàrregues